360° FOTO: Chmelový maják. Přijďte se podívat na zajímavou rozhlednu
Chmelový maják v Žatci. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Žatec – Nejen na skaliscích u moří jsou majáky, aby varovaly námořníky před nárazem do zrádných mělčin a nebezpečných pobřežních či ostrovních oblastí. Jeden čtyřicetimetrový maják se tyčí nad městem i u nás na severu Čech. Je to rozhledna s názvem Chmelový maják, která už osm let patří mezi vyhledávané turistické atrakce města Žatce.

Rozhledna je součástí rozsáhlého turistického komplexu nazvaného Chrám chmele a piva, který v roce 2017 navštívilo více než patnáct tisíc lidí. Z nich je přibližně 20 % cizinců. „Nejvíce k nám jezdí ze zahraničních zemí lidé z Německa a Ruska. Ale už jsme tu měli také i návštěvníky z Chile či Bolívie,“ prozradil jednu ze zajímavostí Ondřej Baštýř, ředitel Chrámu chmele a piva.

Rozhledna má výšku kolem 40 metrů, tyčí se do výšky 233 metry nad mořem. Nahoře z ní trčí ještě několik ocelových tyčí, které mají připomínat sloupy na chmelnicích. „Nabízí nádherný kruhový výhled na celý Žatec, zvláště na městskou památkou rezervaci. Na obzoru jsou vidět vrcholky Českého středohoří, Doupovských a Krušných hor,“ uvádí server rozhlednovymrajem.cz.

Nahoru se dá vyjet výtahem s působivou 3D produkcí, anebo vyšlápnout po schodech. Rozhledna je nyní v sezoně od dubna do října otevřena každý den kromě pondělí od 10 do 17.30 hodin. Občas při různých mimořádných příležitostech, například i při Dočesné, je speciálně osvětlena a nabízí i večerní výstupy. Pak už stačí jen přimhouřit oči a při troše fantazie si opravdu připadáte jako u skutečného majáku, jehož světlo do dáli vysílá signály námořníkům. Ať už ve dne, nebo v noci, přijďte se podívat!

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru