VIDEO: Víte, že nedaleko v Krušných horách máme tyto vodopády? Budou vděčným cílem vašeho výletu
Helenčiny vodopády v Krušných horách. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Svahová - Znáte toto místo v Krušných horách na hranicích Mostecka a Chomutovska? Nepříliš známé a také hůře přístupné Helenčiny vodopády.

Nacházejí se na potoce Lužci. Na dně údolí je zde čtyřmetrový práh, přes který voda padá dolů. Pod ním jsou ještě dva menší stupně. Dojdete k nim asi po dvou kilometrech z Lesné, o něco blíže je to ze Svahové. Helenčiny vodopády jsou kousek pod místem, kde červená značka ze Svahové na Lesnou kříží potok Lužec.

Jakmile budete na mostku přes potok, vydejte se zhruba padesát metrů po proudu. Na místě je cedule s mapou a vyšlapané cestičky. Vodopády odtud již uslyšíte.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=tMatLSwIiq4

Poloha

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru