Léto v Dolním Poohří bude zajímavé, podívejte jaké akce tu chystají
Den Ohře v Lounech, rok 2018. Foto: archiv
Výlety

Děčín - Léto plné zážitků, kulturní i sportovních akcí, programů pro slunečné i deštivé dny nabídne v červenci a srpnu Dolní Poohří. V půli prázdnin pořádá Destinační agentura Dolní Poohří tradiční Den Ohře, letos v Kadani.

Kulturní prázdninovou sezónu jako tradičně zahájí v Klášterci nad Ohří festival klasické hudby Klášterecké hudební prameny. Festival na zámku začne 2. července a letos budou jeho hosty například Cigánski Diabli, Jitka Zelenková nebo Michal Pavlíček. Program festivalu najdete na http://kultura.klasterec.cz.

Hned první prázdninový víkend nabídnou pestré programy zámky v Dolním Poohří. Ve Stekníku se otevře výstava na téma chmel a 5. a 6. července se tam budou konat kostýmované prohlídky s hraběcí rodinou Klaudensteinů. V Krásném Dvoře se 6. července budou konat slavnosti Jana Rudolfa Černína – slavnosti levandule a strdí. V průběhu prázdnin můžete také navštívit večerní komentované procházky krásnodvorským parkem. Libochovický zámek odstartuje prázdninový program výstavou bonsají a exotického ptactva. Po celé prázdniny nabízí dětským návštěvníkům prohlídky s komtesou. Na zámku Nový Hrad v Jimlíně je o prázdninách k vidění tajemná upírská výstava Drácula a ti druzí, která bude též námětem nočních prohlídek 3. srpna. Pro dospělé nabídne zámek několik divadelních představení a přednášek. Prázdniny v Jimlíně uzavře hudební víkend 30. a 31. srpna.

Kostýmované prohlídky, které návštěvníky zavedou do 16. století, chystá kadaňský Františkánský klášter. Probíhat budou 13. července, 17. srpna a 7. září, vždy od 19 hodin. V neděli 18. srpna se v klášteře koná Medové odpoledne s ochutnávkami a jarmarkem pro včelaře.

Na nábřeží Maxipsa Fíka v Kadani se začátkem srpna opět otevře venkovní knihovna v rámci projektu Města čtou (3. a 4. srpna). Vyvrcholením prázdninového programu pak bude tradiční historická slavnost Císařský den 24. srpna. Další program: www.kultura-kadan.cz.

Chomutovský zoopark nabídne dětským návštěvníkům i letos oblíbené pohádkové safari, které vyjede o víkendech 9. a 10. srpna a 16. a 17. srpna.

Na Nechranické přehradě se v sobotu 6. července konají závody, kombinující plavání, běh a kolo – Hopman Triatlon. Připravena bude i trať pro děti. Přihlášky na www.hopmantriatlon.cz.

Kam vyrazit na poutě, slavnosti a koncerty? Ve Vroutku se 26. a 27. července koná festival Jakubské léto a poslední prázdninový víkend rockový festival Rock for Churchill v areálu Myslivny. V kostele v Libyni na Podbořansku se bude 20. července konat Noc světel a 14. srpna tam začne mozaikové sympozium. Pravidelnou vzpomínkou na malíře Zdeňka Sýkoru bude letní setkání Sýkorovy Počedělice v sobotu 13. července. Čeká vás vycházka po trase podél Ohře a výstavy. Tradiční Letní lounské vábení vypukne v pátek 9. srpna a potrvá celý víkend. Chybět v něm nebude lampionový průvod, závody dračích lodí, turistický pochod i množství hudby, třeba Vladimír Mišík, Žlutý Pes, Fleret nebo Xindl X. V Březně u Chomutova se o víkendu 16. až 18. srpna koná tradiční Březenská pouť. Multižánrový festival Obnaženi se bude konat v Chomutově od 22. do 24. srpna.

Také letos bude Dolním Poohřím brázdit Kinematograf bratří Čadíků, který nabízí pod širým nebem místech české filmy s dobrovolným vstupným na charitativní účely. Jeho pouť Dolním Poohřím začne 10. července v Kadani, poté se přesune do Žatce, na zámek Nový Hrad v Jimlíně, do Postoloprt a nakonec navštíví v závěru července Radovesice.: Trasu najdete zde: http://www.kinematograf.cz.

Do tvrze v Divicích na Lounsku o prázdninách podruhé zavítá divadlo, konkrétně pražské Studio Dva. Od 24. července do 12. srpna nabídne divadelní představení s populárními herci jako Ivana Chýlková, Bohumil Klepl či Karel Roden, na programu je i muzikál Starci na chmelu. Divadlo doplní v červenci a srpnu hudební recitály Moniky Absolonové a Radky Fišarové. www.studiodva.cz/tvrz-divice.

Pro deštivé dny můžete využít nabídku muzeí v Dolním Poohří. V Žatci pobaví o prázdninách výstava Přijďte k nám na jedno, která mapuje historii žateckých hostinců. Muzeum v Chomutově přichystalo na prázdniny výstavu Zmatené peníze, kterou doplňují dílny a herna. V kadaňské baště je k vidění sbírka asijského umění a v klášteře výstava věnovaná zaniklé krušnohorské obci Přísečnice.

Jako každoročně pořádá Destinační agentura Dolní Poohří o prázdninách Den Ohře. Letos to bude 27. července a zavítá do Kadaně na nábřeží Maxipsa Fíka. Bohatý program, o kterém vás budeme informovat v samostatné tiskové zprávě, bude zaměřen především na rodiny s dětmi.

Nabídku zajímavých akcí můžete sledovat také na profilu www.facebook.com/DolniPoohri, kde Destinační agentura Dolní Poohří už od začátku turistické sezóny každý den zveřejňuje tipy Na vlně zážitků.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru