OBRAZEM: První den nového Funparku v Mostě! Podívejte se na zajímavou atrakci
Pohled na část areálu z vyhlídkové věže. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Most – V mosteckém parku Šibeník se v poslední školní den roku, na samém prahu letních prázdnin, otevřela nová atrakce. Má ambice lákat k návštěvě lidi minimálně z celého Ústeckého kraje. Poprvé jsme se tak mohli podívat na Funpark!

Na šestadvacetimetrovou vyhlídkovou věž vede přes devadesát schodů. Má dvě patra a z toho horního se přes koruny zelených listnáčů otevírá nádherný výhled na město Most a okolní krajinu.

Vedle věže vyrostlo také 3D lanové bludiště a dětské hřiště. Bludiště s výškou deset metrů obsahuje 25 rozmanitých lanových překážek a 19 přestupových domečků ve dvou až třech patrech nad sebou.

Vybudování vyhlídkové věže, lanového bludiště a dětského hřiště, které dostaly název Funpark, vyšlo městskou pokladnu zhruba na 30 milionů korun. Vedení města předpokládá, že se lanové centrum a vyhlídková věž, které mají výbornou polohu v centru města, stanou atraktivitou jak pro Mostečany, tak pro turisty. „Nejen z našich mosteckých dětí však bude nově otevřená atrakce živa. Spoléháme také na přespolní dobrodružné povahy. Celé prázdniny budou sloužit jako velký zátěžový test pro budoucí dlouholetý provoz,“ uvedl v minulých dnech na webu města primátor Jan Paparega. Dodává, že město udělalo pro bezpečnost a klid ve Funparku maximum.

Funpark bude během prázdnin otevřen každý den od 10 do 19 hodin. V září ve všední dny od 14 do 19, o víkendech od 10 do 19 hodin, v říjnu se potom jeho provoz zkrátí o jednu hodinu, končit bude v 18 hodin jak ve všední, tak víkendové dny. Vstup do lanového centra stojí 50 Kč, rodinné vstupné vyjde na 120 Kč, na vyhlídkovou věž můžete vystoupat za dvacetikorunu. Provozovatelem Funparku je Sportovní hala Most.

Otevření Funparku pojalo město Most jako velkolepou oslavu, program byl přichystán nejen v novém lanovém centru, ale i v dalších částech parku Šibeník. Svaly a svoji sílu u workoutového hřiště předvedli strongmani, hbitost a přesnost parkuristé a u skateparku byla zase přichystána exhibice skatebordistů. Malí návštěvníci využili stezku, kterou pro ně připravilo Středisko volného času. Zájemci si mohli vypůjčit elektrokolo nebo sledovat ukázky terénní a technické jízdy na kole.

Pásku před vstupem na vyhlídkovou věž přestřihli v pátek v deset hodin společně primátor Jan Paparega, jeho náměstci Markéta Stará a Marek Hrvol, a ředitel Sportovní haly Most Petr Formánek. (sed, oh)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru