OBRAZEM: V Levandulové zahradě si budete připadat jako v pohádce. Lidé tu tráví i hodiny
Levandulová zahrada. Foto: e-deniky.cz
Výlety

Klapý - Levandulová zahrada se nachází kousek pod hradem Hazmburk, v obci Klapý na Litoměřicku, na soukromém pozemku. Její majitelka Simona Görtlerová ji ale zpřístupnila veřejnosti, a tak si lidé v sezóně, kdy levandule kvete, zahradu můžou prohlédnout.

Původně se tu přitom pěstovaly brambory a další zelenina. Usedlost patřila majitelky prarodičům. Po jejich smrti ale prý nebyl čas, ani síla tak velký pozemek obhospodařovat, a tak přišel nápad. „Každý rok jsme postupně předělávali záhony a každý rok nějaký ten kousek přibyl,“ vysvětlila Anna Drobná, maminka majitelky. Postupně zahrada dostávala jinou podobu, jenže krásu květin si užívala jenom rodina. „Zjistili jsme, že je škoda, že to nikdo nevidí, a tak jsme postupně zahradu otevřeli lidem,“ řekla Anna Drobná.

Foto

Zahrada se stále buduje. Lidé si tu můžou odpočinout, relaxovat. Dokonce je tam i občerstvení, nechybí ani výrobky z levandule, které lze koupit.

„Když levandule plně kvetla, byly tu zástupy lidí, hodiny tu seděli, dělali si i pikniky, poslouchali bzučení čmeláků na květech levandulí,“ dodala Drobná.

Kudy tam

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru