Tip na virtuální výlet! Navštivte přísně střežené prostory jaderných elektráren ze speciálního interaktivního TV studia
Virtuální prohlídky pořádá ČEZ nově z moderního televizního studia. Budou probíhat až do konce školního roku. Foto: ČEZ/Ota Schnepp
Výlety

ČR - „Virtuálně v elektrárně“ absolvovalo z pohodlí domova už více než 31 tisíc lidí. Nyní se mohou školáci a zájemci z řad veřejnosti těšit na ještě větší zážitek. Pro velký zájem totiž ČEZ přichází s novinkou a on-line exkurzi lze absolvovat prostřednictvím speciálního interaktivního TV studia.

Během virtuálního výletu do jaderných elektráren Dukovany a Temelín nebo k zeleným obnovitelným zdrojům čeká návštěvníky i spousta unikátních pokusů, praktických ukázek a zábavných soutěží o ceny. On-line přenos z televizního studia bude probíhat až do konce školního roku.

  • Jak fungují obnovitelné zdroje a jaderné elektrárny?
  • Exkurze zdarma a každý den; celkem 245 termínů pro školy a veřejnost
  • Registrace na www.virtualnevelektrarne.cz

K výše uvedeném lze přidat i případné zvídavé otázky, přičemž odpovědí se všichni dočkají právě prostřednictvím virtuálního TV studia ČEZ. Jen namátkou: „Proč nosí jaderníci žluté kombinézy? Kolik nožiček má chladicí věž? A jak dlouhý je list větrné elektrárny?“ Bohaté energetické menu přitom všem servírují profesionální moderátoři, zkušení elektrárenští průvodci a experti na telefonu.

Zbrusu nový formát exkurzí do ekologických energetických provozů je tak náplastí na srdce všech energetických nadšenců, kteří kvůli trvajícímu nucenému uzavření infocenter Skupiny ČEZ nemohou přijet na klasické prohlídky do Temelína a Dukovan nebo naživo vidět, jak se elektřina získává z energie vody, slunce a větru. Dynamická exkurze trvá hodinu.

„Zájem o on-line prohlídky je obrovský. Od jejich spuštění na konci loňského roku se k nám virtuálně podívalo už přes 31 tisíc návštěvníků. A to nemluvím o pozitivních ohlasech, kterých přišlo nepočítaně. To nás přivedlo na myšlenku posunout hranice ještě o kousek dál a nabídnout lidem v této nelehké době zážitek, na který opravdu nezapomenou. Vymysleli jsme pro ně program, který je ještě rozmanitější, interaktivnější a zábavnější.

Těší nás, že touto cestou pomáháme studentům i učitelům zpestřit distanční výuku a umožňujeme lidem alespoň virtuálně cestovat. Věříme, že je zbrusu nová podoba našeho on-line bádání v zákulisí elektráren nabije nejen poznáním, ale i pozitivní energií,“ říká vedoucí infocenter Skupiny ČEZ Kateřina Bartůšková.

Na co ještě se mohou účastníci vylepšeného formátu on-line prohlídek elektráren těšit? Špičková technika interaktivního TV studia umožňuje propojit unikátní 3D modely, animace a videa ze zákulisí. Další novinkou jsou fyzikální pokusy, ale také rekvizity dovezené přímo z elektráren. Nechybí ani prostor pro divácké dotazy a soutěže o ceny.

„Hosté se s námi podívají i tam, kam se při běžných exkurzích nedostanou. Hravou a názornou formou jim ukážeme, jak se rodí bezemisní energie a kam se ubírá moderní energetika 21. století. Doufám, že v létě budeme moci naše infocentra a elektrárny znovu otevřít, aby si u nás naši virtuální návštěvníci získané znalosti ověřili. On-line prohlídky ale v určité podobě plánujeme zachovat i nadále,“ dodává Kateřina Bartůšková.

Účast na prohlídkách bezemisních elektráren si zájemci zajistí jednoduše na webu www.virtualnevelektrarne.cz. On-line přenos z televizního studia bude probíhat až do konce školního roku. Na každý všední den je vypsáno až 8 termínů hodinových exkurzí – dopoledne pro školy, odpoledne i pro veřejnost. Připojení probíhá přes platformu MS Teams. Všechny exkurze jsou zdarma.

Projekt „Virtuálně v elektrárně“ doplňuje pestrou nabídku vzdělávacích aktivit, které Skupina ČEZ nabízí dětem i učitelům navzdory epidemii. V on-line prostředí například pokračují interaktivní besedy Energie – budoucnost lidstva, týdně také přibývají novinky a zajímavosti na vzdělávacím portálu www.svetenergie.cz

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru