VIDEO: Přelet mezi kopci! Zipline na Klínech patří mezi české unikáty
Zipline Klíny. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Klíny - Chvilka napětí, start a pak už vás čeká více než dvoukilometrová jízda nad Šumenským údolím v Krušných horách na Mostecku. Letíte až 150 metrů nad zemí rychlostí až 75 kilometrů v hodině. To je Zipline ve sportovním areálu na Klínech. Není divu, že letos spuštěná adrenalinová atrakce přiláká jen v tomto roce k deseti tisícům osob.

Unikátní Zipline nyní zaslouženě získala vítězství v anketě Krušnohorská NEJ, kterou každoročně vyhlašuje uskupení SPO-NA a zaštiťuje ji Destinační agentura Krušné hory.

https://www.youtube.com/watch?v=NCY4zAUpw9c

V soutěži Krušnohorská NEJ si poměřují síly novinky z cestovního ruchu, které nejvíce oslovily veřejnost. Ta také první tři měsíce roku nominovala to nejlepší, co je v Krušnohoří nově k vidění či k zažití, až do konce srpna pak měli lidé možnost poslat hlas svému favoritu. „V soutěži jde nejen o propagaci novinek v oblasti cestovního ruchu, ale také o to, aby se organizátoři akcí a investoři inspirovali tím, co se lidem líbí a co je do Krušných hor přiláká. Názor odborné veřejnosti v této soutěži stojí zcela stranou. Vítězí ten, komu dají lidé nejvíc hlasů. Je to ideální způsob, jak zjistit, co si lidé užívají. A propagaci Krušných hor pak zaměřit právě tímto směrem,“ říká k soutěži Petra Fryčková, ředitelka Destinační agentury Krušné hory, která jako člen SPO-NA každoročně soutěž organizuje.

edeniky 179

Stejně jako minulý ročník, i ten letošní ovlivnila opatření související s pandemií koronaviru. „Všechna opatření a trvající lockdawn se nejvíce podepsaly na cestovním ruchu a s ním souvisejících službách, na hotelích, penzionech, restauracích. I tak to ale v Krušnohoří žije. Novinky z loňského roku, o kterých se hlasovalo v letošním ročníku soutěže, patří ve vší skromnosti k tomu nejlepšímu, co se v roce 2020 nabízelo v rámci celé České republiky,“ konstatovala mluvčí SPO-NA Eva Maříková.

Na druhém místě skončilo jezero Most, třetí se umístil Krušnohorský lidový dům.

SPO-NA je spojením čtyř subjektů, které spolupracují na propagaci a rozvoji cestovního ruchu v oblasti východních Krušných hor a Mostecka. Na deklaraci o společném postupu v cestovním ruchu se shodly Destinační agentura Krušné hory, Okresní hospodářská komora Most, Hospodářská a sociální rada Mostecka a Euroregion Krušnohoří.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru