VIDEO: V Krušných horách bude 250 kilometrů udržovaných tras pro běžkaře. Nově můžete přispět na jejich úpravu
Ilustrační foto
Výlety

Krušné hory - Běžkaře čekají v aktuální zimní sezoně desítky kilometrů upravených běžeckých tras ve velké části Krušných hor. Ústecký kraj pro tuto zimu navýšil dotaci na údržbu běžeckých stop na více jak milion korun.

"Dotace je určena pro udržovatele běžeckých stop. Bude rozdělena mezi osm středisek od Loučné pod Klínovcem až po Petrovice. Celková délka těchto udržovaných stop je asi 250 kilometrů," říká Petra Fryčková, ředitelka Destinační agentury Krušné hory.

Zapojeno je více středisek, než tomu bylo v předchozích letech, neboť se destinační agentura snaží o propojení běžeckých stop po celých Krušných horách. Podpora se bude týkat i části Lužických hor. "Kontrola bude probíhat jak fyzicky, máme několik dobrovolníků, kteří budou projíždět běžecké stopy, tak i přes GPS. Každé středisko má svoji GPS na svých strojích, jak na rolbách, tak na skútrech, tato data budou propisována do skimap," dodává ředitelka.

https://www.youtube.com/watch?v=OO2nKfxPUDQ

Aktuálně tak uvidíte, jak a kde jsou stopy upravené. Destinační agentura Krušné hory přichází také s novinkou. Každý si jistě představí finanční náročnost údržby stop, provozu strojového vybavení, úsilí pracovníků, kteří vyjíždějí do stopy často v době, kdy vy se v pohodlí domova do stop teprve chystáte. „Destinační agentura vybírá formou veřejné sbírky částku 30 korun na údržbu běžeckých stop v Krušných horách a části Českého Švýcarska. Peníze se zasílají prostřednictvím QR kódu, který si běžkař může načíst do své bankovní aplikace v mobilu. Zmíněné QR kódy budou na cedulích u vstupů na běžecké tratě a vybraných místech, přičemž každé středisko bude mít vlastní variabilní symbol. Na webu destinační agentury Krušné hory bude aktuální přehled údržby tratí, kde každé středisko bude mít záložku, v níž bude vidět nejen výše příspěvků, ale i poskytované služby a přehled tras. Další možností, jak lze na údržbu přispět, je zaslání částky 100 až 300 korun na účet zřízený k tomuto účelu, číslo účtu je na www.krusnehory.eu," uvádí Petra Fryčková.

Na webových stránkách Destinační agentury Krušné hory naleznete informace o jednotlivých střediscích, o nabízených službách jako například parkování, restaurace, ubytování, půjčovny lyží, ale samozřejmě i odkazy na mapy jednotlivých tras.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru