VIDEO: Krušnohorské běžecké stopy v okolí Klínů: Několik tras a skvělé zázemí
Běžkování na Klínech. Foto: e-deniky.cz
Výlety

Klíny - Přes 250 kilometrů udržovaných běžeckých stop najdou návštěvníci Krušných hor od Loučné pod Klínovcem po Petrovice. Destinační agentura Krušné hory dostala pro tuto zimní sezonu na jejich údržbu dotaci od Ústeckého kraje poprvé ve výši více než milion korun. Část peněz jde na údržbu stop také v okolí Klínů na Mostecku.

"Staráme se o sedm běžeckých tras v celkové délce 33 kilometrů na české straně a ještě se staráme o jednu běžeckou trať v Německu," říká Josef Dlouhý ze Sport areálu Klíny. Upravované stopy v okolí Klínů navazují na Krušnohorskou lyžařskou magistrálu na Lesné na jedné straně a na Dlouhou Louku na straně druhé. Tras pro běžkování si můžete vybrat několik.

https://www.youtube.com/watch?v=wt6ULENpWo4

"Z těch nejoblíbenějších je asi žlutý okruh na Mračném vrchu, který je takový rodinný, s minimálním převýšením. Pak je velmi oblíbená trasa Klíny – Klínská brána, případně Jelení hlava a zpátky," dodává Josef Dlouhý. Parkovišť je tu v sousedství běžeckých tras více. A pokud se ptáte na občerstvení, pak vězte, že na Klínech je jedno z nejlépe vybavených sportovních středisek v této části Krušných hor.

Údržba běžkařských tratí je náročná nejen časově, ale především finančně. Proto destinační agentura založila sbírkový účet, na který má každý možnost přispět. Byly vytvořeny i QR kódy, přes které je možno poslat příspěvek. Takovéto cedulky najdete u nástupních míst na běžeckou stopu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru