Hurá do počítačového pravěku! Výstavu Retrogaming v muzeu můžete navštívit do 12. června
Foto zdroj: Oblastní muzeum Chomutov
Výlety

Chomutov - Kdo se chce podívat a osobně si vyzkoušet, na čem se pracovalo a hrálo v úplném pravěku počítačové techniky, kdo má rád počítačové hry a zajímá ho, jak to všechno začalo, výstava Retrogaming je právě pro něj jako ušitá! Základ výstavy je zapůjčen z Regionálního muzea v Litomyšli, v Chomutově je však obohacen o další instalaci.

Výstavu je možné navštívit v chomutovském muzeu na radnici do 12. června 2022. Jsou zde k vidění počítače, herní konzole, staré časopisy, zapomenutá datová média (kazety, diskety) a mnoho jiného, a to od samotných počátků až do 90. let 20. století. Nechybí zde například první notebook na světě značky Epson, japonské počítače Sharp, americké Commodore či Atari, britské stroje Sinclair, československé značky Tesla či Didaktik, nebo herní konzole (Nintendo, Sega a jiné).

Největším lákadlem výstavy je ale herna čili „pařanské doupě“, kde si děti i dospělí mohou zahrát doslova stovky starých her. Mezi nimi jsou i opravdové klasiky, jako třeba doomovky, Wolfenstein, Pac-Man, Prince of Persia, Tetris, Lemmings a mnoho dalších. Nechybí ani herní arkádový automat pro dva hráče s hrou Streets Fighter II, hitovkou mezi bojovkami.

Tak nasedněte spolu s chomutovským muzeem do stroje času a hurá do počítačového pravěku! Více informací naleznete na webu chomutovského muzea.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru