360° FOTO: Vydejte se na prohlídku zámeckého parku v Klášterci nad Ohří i s výkladem
Areál zámku v Klášterci nad Ohří. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Klášterec nad Ohří - Hledáte tip na výlet, kde se dostanete do krásných míst a ještě se něco dozvíte? Co třeba zkusit komentovanou prohlídku zámeckého parku v Klášterci nad Ohří?

Nyní máte možnost zarezervovat si individuální prohlídku zámeckého parku pro nejméně dvě osoby. Můžete si zvolit jeden z nabízených okruhů a navrhnout den prohlídky dle vašich potřeb.

Při procházce se dozvíte něco z historie parku, ale hlavně zajímavosti o zde rostoucích dřevinách. Prohlídku si mohou domluvit skupiny dvou až dvaceti lidí, a to nejméně dva dny předem. Vstupné je třicet korun, vstupenky zakoupíte v turistickém informačním centru u radnice. K zámku je to potom kousek. Sraz je vždy před kašnou u zámku.

Vybrat si můžete ze tří okruhů, každý vás přivede do jiné části parku.

Rezervace: 474 359 687 nebo Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Park pochází ze 20. a 70. let 19. století, roste tam přibližně 150 taxonů (tj. druhů a kultivarů) jehličnatých a listnatých dřevin. V zámeckém areálu je rovněž sala terrena s glorietem se sochařskou výzdobou od Jana Brokofa z 80. let 17. století. V severní části parku je dále křížová cesta z 90. let 17. století.

Informace o prohlídkových okruzích najdete zde, o zámku samotném zde.

Prostor před kašnou a výhled na zámek a sala terrena

Nádvoří zámku

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru