Teplice – "Jé, tatí, tamhle je jelen,“ dětské vykulené oči si prohlížejí majestátného pána lesů. Dívají se takřka z očí do očí. Jak je to možné? Osmiletý Petr Hovorka s otcem si zašel do Mstišova u Teplic, kde se u loveckého zámečku Dvojhradí nachází obora.

0303mstisov

Obora ve Mstišově je oblíbeným výletním místem. Foto: Miroslav Neumaier

Ačkoliv patří mezi nejmenší svého druhu a výběhy jsou okolo jedné cesty, patří mezi nejatraktivnější. Zvědavý návštěvník zde může spatřit ne jen toho jelena, ale i divoká prasata, tři štěňata lišek a další zvířata. Pro návštěvníky je jistě veliký zážitek, když ochočená zvířata nastrkují čumáčky skrz oplocení, aby si vysloužily nějakou dobrotu v podobě suchého chleba, či pohlazení.

„Máme tady zhruba osmdesát kusů a patnáct druhů zvěře. Je tady Jelen evropský, Jelen dybovského, prase divoké, čínské. Jsou tady daňci a další.“ říká naší redakci provozovatel loveckého zámečku Jiří Novák. Majitelem obory jsou Lesy ČR.

0303mstisov02

Obora ve Mstišově je oblíbeným výletním místem. Foto: Miroslav Neumaier

„Oboru máme pronajatou jako honitbu. Proto i naše restaurace je zaměřena na zvěřinovou kuchyni,“ dodává.

Každý návštěvník má možnost si prohlédnout zvířata v jejich přirozeném prostředí, snad jen lištičky ne. Ty žijí v kotci. Vstup do obory je zdarma, či jen za dobrovolné vstupné určené na provoz.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru