VIDEO: Na Klínech se lyžuje. V provozu je Poma, pro běžkaře je protažen žlutý okruh
Sport areál Klíny. Foto: Olga Markuzziová
Výlety

Krušné hory - V Mostě i Litvínově ve městě pošmourno a mlhavo, vyjedete výše a ocitnete se v jiném světě. Takový rozdíl byl ve středu 20. prosince mezi počasím v Mostě či Litvínově a o 400 metrů výše položenými Klíny.

Zdejší pěkné počasí, i když se slunce často schovávalo za mraky, mnohé donutilo k bezprostřednímu hýknutí z návalu radosti z bílé krásy okolo, z čerstvého vzduchu a pěkných výhledů. Sport areál Klíny nabízí celoroční možnost sportovního vyžití, ale nás zajímalo, jak to vypadá s lyžováním.

K1 - Poma v provozu

Přestože sněhu není ještě dostatek, vlek K1 je pro lyžaře v provozu, jezdí se na Pomě. Na pokladu z technického sněhu leží vrstva prašanu a svezení na tom je fakt pěkné. K1 je v provozu každý den v době od 9 do 16 hodiny a milovníkům večerního lyžování bude vyhovovat čas od 17 do 20 hodin.

Centrální sjezdovka i přes stálé zasněžování zatím v provozu není, jakmile bude spuštěna, budeme vás informovat.

Co je velmi příjemné, jezdí se za ceny ve vedlejší sezóně, tj. denní pro dospělé za 280 korun a pro děti od 6 do 15 let za 200 korun. Pokud vám bude stačit jen 4 hodiny lyžování, zaplatíte nyní 180 korun a děti 130 korun, za večerní lyžování zaplatíte také 180 korun a děti 130 korun. Děti do 6 let lyžují zdarma. Lyžovat za tyto ceny budete až do Štědrého dne, včetně. Podrobný ceník skipasů najdete zde.

https://www.youtube.com/watch?v=Nq_nv2kwJto

Pro běžkaře je protažen žlutý okruh, jinak platí zákaz vstupu do lesa

Milovníky bílé stopy potěší informace, že na běžeckých tratích leží 25 až 30 cm přírodního sněhu. Sport areál Klíny běžecké tratě dobrovolně a ve vlastní režii tratě pravidelně upravuje.

„Dnes jsme upravili žlutý okruh, trasu na Klínskou bránu, okruh na louce u vrtule a trasy přímo v obci Klíny, celkem 15 km stop. Okruhy na Mračném vrchu, oranžový, modrý, zelený a hnědý zatím upravovat nesmíme, po vichřici Herwart vydalo Město Litvínov v katastrálním území Klíny I. zákaz vstupu do lesa, který je platný až do konce ledna 2018. Prosím, aby běžkaři respektovali tento zákaz, my jsme rádi, že jsme pro ně mohli připravit aspoň žlutou trasu, tak bychom neradi, aby kvůli neukázněnosti některých jedinců byl zákaz rozšířen i na tento okruh,“ uvedl Josef Dlouhý, majitel Sport areálu Klíny.

Lyžařská škola v provozu, také půjčovna a servis

Každý den je v areálu v provozu lyžařská škola, pro všechny věkové kategorie, pro ty nejmenší využívá i prostor zasněženého tenisového hřiště, otevřená je i půjčovna, jež Vám nabídne veškeré vybavení pro lyžování či snowboard, kromě oblečení, ale pokud třeba zapomene brýle, můžete si je zde zakoupit, poskytnou vám i servis lyží.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru