Terakotová armáda bude v našem kraji déle. Je o ni velký zájem
Terakotoví vojáci v Oblastním muzeu v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Most – Přibližně desítka tisíc návštěvníků se již podívala na jedinečné kopie slavné Terakotové armády. Figury pocházející ze stejného místa jako originály a vyráběné stejnou technologií budou v mosteckém muzeu k vidění až do konce února. Výstava je poprvé v Ústeckém kraji.

Výstava představuje 64 certifikovaných replik soch bojovníků v životní velikosti, dvě sochy koní, zbraně a repliku bojového vozu, doprovází ji filmový dokument.

Po celou dobu trvání výstavy jsou pořádány komentované prohlídky, na které je nutné předem zarezervovat lístky na tel. 604 162 877, či na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Běžná otevírací doba je od pondělí do pátku od 11 do 18 hodin, o víkendech se otevírá o hodinu dříve. Základní vstupné činí 150 korun, děti platí 60 korun. Rodinnou vstupenku pořídíte za 350 korun.

TERAKOTOVÁ ARMÁDA

První čínský císař Čchin Š'-chuang-ti dokázal v roce 221 př.n.l. sjednotit Čínu a ukončit období chaosu mezi čínskými státy. Ještě během jeho života začali jeho poddaní stavět masivní pohřebiště, střežené obrovskou armádou z vypálené hlíny – terakoty. Osm tisíc vojáků v životní velikosti ho mělo chránit a pomoci mu udržet si sílu i v posmrtném životě. Toto pohřebiště bylo největším svého druhu na světě a někdy bývá označováno jako osmý div světa.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru