VIDEOREPORTÁŽ: Podívejte se do nitra vodní elektrárny. Za pár dní můžete vše vidět na vlastní oči
Vodní elektrárna se nachází na fotce zcela vpravo.
Výlety

Ústí nad Labem - Zajímá vás, jak se mění energie vody z řeky Labe v elektřinu? Pojďte se s námi podívat na vodní elektrárnu Skupiny ČEZ, která je součástí vodního díla na Labi pod hradem Střekovem. A pokud budete mít zájem, můžete dorazit i osobně. Řekneme vám, kdy.

Vodní elektrárna Střekov má tři vertikální Kaplanovy turbíny a instalovaný výkon 19,5 MW, přičemž elektřinu vyrábí již od roku 1936. Je největší vodní elektrárnou na severu Čech. V roce 2017 dodala do rozvodné sítě zhruba 90,96 GWh ekologicky čisté energie. Elektrárna je využívána nejen v tzv. energetických špičkách, ale trvale.

Je součástí vodního díla, jehož historie sahá až do roku 1921. Strojovna, velín, neobvyklé panorama Masarykovo zdymadla s hradem Střekov v pozadí. To vše přilákalo na prohlídku v rámci Světového dne vody na konci března 354 návštěvníků. Chcete se na největší vodní elektrárnu na severu Čech také podívat na vlastní oči? Možnost budete mít už v neděli 8. dubna u příležitosti odstartování turistické sezony.

Více v naší reportáži

https://www.youtube.com/watch?v=vxzGhU6mcig

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru