Louny - Agresivní opilá žena s dítětem se pohybovala v sobotu večer po lounské ulici SNP. Podle svědka měla děcko několikrát vyklopit.

Opilá matka s dítětem. Foto: MP Louny

Takové bylo hlášení strážníkům, kteří na místo hned vyrazili. Na místě zjistili, že se jedná o ženu s kočárkem, která byla zjevně pod vlivem alkoholu. Dítě v kočárku bylo v pořádku. Žena byla vyzvána k setrvání na místě, jelikož na místo byla přivolána hlídka policie ČR. "Žena se začala chovat velmi agresivně, strážníky začala slovně atakovat a snažila se z místa odejít. Strážníky, kteří se jí snažili v odchodu z místa zabránit začala fyzicky napadat, na což museli být hlídkou použity donucovací prostředky," uvedli strážníci na svém webu. Po příjezdu hlídky policie ČR byla u ženy provedena orientační dechová zkouška s výsledkem 2,23 promile alkoholu. O celé události byl informován sociální odbor.

O víkendu měli hodně práce

Nebyl to ale zdaleka jediný zásah, kdy se městští policisté v ulicích potkali s opilými lidmi. Kde všude zasahovali? Od pátku 11. do neděle 13. září vyřešili strážníci v Lounech dva přestupky požívání alkoholu na zakázaném místě, čtyři dopravní přestupky a dva přestupky kouření na zakázaném místě. Dále byly řešeny tři přestupky přehrabování odpadu a dva přestupky proti veřejnému pořádku. Strážníci odchytli za toto období tři volně pobíhající psy, o které se přihlásili jejich majitelé nebo byli kontaktováni městskou policií. Za tyto přestupky byla městskou policií udělena každému majiteli psa bloková pokuta.

V pátek strážníci dostihli muže, který v centru města nabízel bez povolení zboží a dopustil se tak přestupku podomního prodeje, za který mu byla uložena bloková pokuta.

S žádostí o pomoc se na městskou policii obrátila žena z ulice U Nemocnice s tím, že se v okolí této ulice pohybuje liška a je zde podezření, že je nakažena vzteklinou. Strážníci provedli kontrolu této lokality zatím s negativním výsledkem.

Na služebnu městské policie bylo oznámeno, že ve třetím patře panelového domu v ulici Kosmonautů spí na chodbě cizí muž. Hlídka strážníků zjistila, že se jedná o muže, který jevil známky požití alkoholu a zde na chodbě přespal. Po zjištění všech skutečností byl muž z místa vykázán.

V pátek večer byl v ulici Poděbradova u restaurace Sklípek na kamerovém systému spatřen muž, který polehával na zemi, současně věc byla oznamovatelem nahlášena na služebnu městské policie. Strážníci na místě zjistili povalovat muže, který jevil známky značného množství požití alkoholu nebo jiné návykové látky. Jelikož muž svým chováním ohrožoval účastníky silničního provozu a sám sebe ohrožoval na zdraví, byla na místo přivolána zdravotnická pomoc, která muže odvezla do nemocnice v Mostě.

Strážníci v sobotu pomohli jednomu muži, který po požití alkoholu usnul na ulici.

Městská policie upozornila na nedostatky ve městě

Strážníci zjistili deset podnětů k odstranění závad, nesvítící lampa veřejného osvětlení, nepořádek v parku, špatně zajištěný kanál, který hlídka zajistila proti pádu osob. Dále hlídka strážníků během pochůzky zjistila v ulici Emila Filly u dětského hřiště ulomenou velkou větev, která visela ze stromu. Na místo byl přivolán hasičský záchranný sbor, který nebezpečně visící větev odřízl. Některé závady odstranili strážníci na místě, ostatní závady byly postoupeny na městský úřad.

S žádostí o pomoc či s informací se na městskou policii obrátilo dvacet osm občanů. Strážníci provedli dvanáct kontrol restaurací a heren zaměřených na podávání alkoholu mladistvým a hraní na výherních automatech.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru