Žatec – Dorota Máchalová by neměla v neděli odpoledne na žateckém náměstí šanci. Centrum města tam zcela zaplnila přehlídka pekelníků.

Krampus show Žatec 2015

Pekelná jízda v Žatci. Fotky najdete zde: http://goo.gl/4yOSDd

Zveřejnil(a) E-Lounsko dne 6. prosinec 2015

Skupiny rohatců a dalších pekelných bytostí z několika uměleckých skupin, včetně Lucifera s hudebním doprovodem ze slavné české pohádky S čerty nejsou žerty, procházely vytyčenou trasou okolo náměstí. Hrazení lemovaly tisíce zvědavců, kteří si přehlídku nadšeně fotili a natáčeli. Jednoznačně šlo o nejlepší čertovskou show v Ústeckém kraji v tomto roce.

Krampus je alpským strašidlem, označuje rohatou antropomorfní figuru, která v rakouském a jihoněmeckém folklóru odpovídá českému čertovi, průvodci sv. Mikuláše. Starověká tradice Krampusu se z rakouských Alp postupně rozšířila do celého Rakouska a postupně i do okolních státu – Německa, Slovinska, Maďarska, severní Itálie a Chorvatska. Jméno Krampus vzniklo z rakouského „krampas" označujícího něco neživého.

Krampus show Žatec 2015. Foto: Oldřich Hájek

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru