Jirkov – V nejvyšším bodě má 130 centimetrů a na šířku i délku přes dva metry. A váží dva metráky. Takový je model zámku Červený Hrádek, který bude zdobit park miniatur v saském Oederanu. Dokonalou kopii při jejím představení veřejnosti v sobotu odpoledne na nádvoří toho opravdového Červeného Hrádku obdivovaly desítky lidí.

Model vznikal od června roku 2014 do pátku 27. května 2016. Jeho pilní němečtí stavitelé patří do spolku Malé Krušnohoří. Kopii barokní stavby na nádvoří zámku odhalili v sobotu v poledne starosta Jirkova Radek Štejnar a primátor partnerského města Brand-Erbisdorf Martin Antonow.

Zmenšenina se přesune na německou stranu hranic, do Oederanu, zdobit bude nejstarší park miniatur na světě. Dnes tam stojí již 210 modelů. "Je to pro nás milé překvapení a samozřejmě nás těší, že náš zámek bude v parku miniatur, který návštěvníkům představuje nejhezčí stavby Krušnohoří," projevil radost starosta Radek Štejnar.

2805zamekbanner

2805zamek

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru