Nové Sedlo -  Perfektně odvedená práce při rekonstrukci objektu vstupní brány číslo 3 odsouzenými je vizitkou věznice Nové Sedlo v systematické práci s odsouzenými a jejich přípravy na život po výkonu trestu.

Práce na rekonstrukci vstupu číslo 3. Foto: VS ČR

Stavební úpravy a celková rekonstrukce stávajících prostor objektu vstupní brány 3 věznice přinesla nejen zlepšení zázemí příslušníkům vězeňské stráže, ale při rekonstrukci bylo již počítáno s tím, že vstupní brána do výrobní zóny se stane jedním z páteřních vstupů do věznice.

Proto objekt byl také nově vybaven prostředky bránící průniku nepovolených předmětů do věznice. Celá akce proběhla v režii věznice. Na rekonstrukci se podíleli odsouzení pracovně zařazení ve vnitřním provozu věznice a odsouzení, kteří pracují pro věznici bez nároku na odměnu.

Pod odborným vedením Petera Steňka odsouzení získali zručnost v celé řadě stavebních prací, které budou moci zužitkovat po výkonu trestu odnětí svobody. Šest odsouzených získalo zkušenost v bourací, zdící práci, osazování nosních překladů, natahování omítky a přípravu omítek na finální barvu fasády. Další profesní zkušenosti odsouzení získali v rámci rekonstrukce rozvodů vody a osazení sanitární keramiky.

Celá rekonstrukce objektu na „klíč" trvala měsíc a odsouzení odpracovali přibližně 1000 hodin. Především oblast stavebních prací stále více přitahuje odsouzené, kteří si uvědomují, že získané znalosti s přirozenou manuální zručností se mohou stát dobrým odrazovým můstkem pro budoucí život bez trestné činnosti.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru