Lubenec - K další vážné nehodě došlo na karlovarské silnici u Lubence. V neděli v pozdním odpoledni tam vyjížděli hasiči z profesionální stanice v Podbořanech a lubenečtí dobrovolníci. Střetla se dvě auta, zasahovat musel i vrtulník letecké záchranky.

Nehoda na karlovarské silnici z 15. června. Foto: Policie ČR

"Při nehodě byli dva lidé zraněni, jeden z nich byl do nemocnice dopraven vrtulníkem Letecké záchranné služby. Hasiči asistovali Zdravotnické záchranné službě a uklidili vozovku. Silnice byla tři hodiny v jednom pruhu uzavřena," uvedl v pondělí mluvčí hasičů v Ústeckém  kraji Lukáš Marvan.

Na stejném silničním tahu přitom došlo k vážnější havárii i o čtyři dny dříve. O nehodě jsme informovali zde:

[article]2932[/article]

Během víkendu, od pátku do neděle, vyjížděli dopravní policisté v Ústeckém kraji k řešení 89 dopravních nehod a havárií. V pátek došlo k 40 nehodám, v sobotu k 31 a v neděli k 18 nehodám. "Jeden člověk byl usmrcen v pátek na Lounsku a jeden v sobotu na Ústecku. Těžce zraněni byli čtyři lidé a lehké zranění utrpělo 26 osob," uvedla z policejních statistik mluvčí Šárka Poláčková. Hmotná škoda byla vyčíslena na 4 202 000 korun.

Nejčastější příčinou dopravních nehod byla nepřiměřená rychlost, a to ve 20 případech. V 15 případech byl příčinou nesprávný způsob jízdy, v 11 případech nedání přednosti v jízdě a ve 2 případech nesprávné předjíždění. Pod vlivem alkoholu byli 3 účastníci dopravních nehod.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru