Rakovnicko - Starší pár se v neděli rozhodl navštívit chráněnou krajinnou oblast u Týřovic na Rakovnicku. Při chůzi po stezce ke zřícenině hradu Týřov žena uklouzla a spadla ze skalního masivu až do řeky Berounky.

Zásah hasičů u zraněné ženy. Foto: HZS Středočeského kraje

Operační a informační středisko středočeských hasičů na místo vyslalo profesionální jednotku ze stanice Hořovice se člunem, lezeckou skupinu ze stanice Beroun, jednotku z Rakovníka a také jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Roztoky a Skryje. Z Letiště Václava Havla byl na místo vyslán vrtulník Letecké služby Policie ČR s leteckými záchranáři.

"Během jízdy jednotek na místo události byla těžce zraněná žena ve vodě zachycena projíždějícími vodáky, ti ji ale nedokázali z vody vynést. První se k ženě dostavila dobrovolná jednotka z Roztok se člunem a letečtí záchranáři, kteří ženu v podvěsu transportovali k vozidlu zdravotnické záchranné služby. S ohledem na vážná poranění byl lékařkou na místo povolán vrtulník Letecké záchranné služby, do kterého hasiči ženu následně přenesli," dodal k události Martin Vondra,
řídící důstojník kladenských hasičů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru