Louny – Japonský závodní cyklistický tým, který zastupuje jednoho z předních výrobců dílů pro automobilový průmysl a společnost provozující jednu z továren také v Lounech – Aisan Industry – přijel na soustředění do Česka. Nedlouho po svém příletu se seznámili závodníci Aisan Racing team s městem Louny a potkali se s jeho vedením. Po aklimatizaci začnou trénovat, v pondělí vyjedou společně s místními cyklisty.

Závodníci na lounském náměstí. Chystají se na setkání s vedením radnice. Foto: Olga Markuzziová

V pátek se cyklisté i vedení firmy setkali s lounským starostou Radovanem Šabatou a místostarostou Janem Čermákem. Po krátkém oficiálním přivítání přišla řada i na neformální popovídání, při kterém závodníci třeba prozradili, jak se seznamují s českým jídlem. Ochutnali třeba tatarák. Radnice pro závodníky připravila dárky, které jim budou připomínat město Louny, a starosta dostal na oplátku závodní dres.

„Firma Aisan je jeden z největších zaměstnavatelů na území města a její spolupráce s Louny je dlouhodobá. Z myšlenky, že by se u nás mohl připravovat japonský cyklistický tým, jsem byl jako sportovec nadšený," uvedl na dotaz našeho on-line deníku Radovan Šabata.

Proč si tým vybral pro své soustředění zrovna Louny? „Jedním z důvodů této volby je krásná krajina se zajímavým profilem s různým terénem vhodným pro tréninky a také díky dobré zázemí v Lounech, podpořené již patnáctiletým působením naší společnosti Aisan Industry Czech v regionu, ale svoji roli hrál i vstřícný přístup města Louny při podpoře různých sportovních aktivit na všech úrovních – zcela v rámci sloganu Louny město sportu," uvedl Václav Douša ze společnosti Aisan Industry Czech.

Setkání na lounské radnici. Foto: Olga Markuzziová

Na závěr tohoto soustředění se Aisan Racing team zúčastní největšího a tradičně nejkvalitněji obsazeného etapového závodu v České republice – Czech Cycling Tour 2016, který se letos koná na severní Moravě v termínu 11. až 14. srpna.

Tým patří mezi celosvětovou špičku týmů složených pouze z japonských závodníků. Jeho cílem je co nejvyšší umístění na celosvětovém žebříčku cyklistické federace a hlavně účast na olympijských hrách v roce 2020 v Tokiu.

Lounští závodní cyklisté z TJ Stadion Louny budou dělat Japoncům „sparingpartnery" a budou je provázet po trasách směřujících jak do Českého středohoří, tak na druhou stranu na Podlesí.

Starosta Radovan Šabata dostává darem cyklistický dres od trenéra japonského týmu. Uprostřed Václav Douša, HR manažer Aisan Industry Czech. Foto: Olga Markuzziová

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru