Žatec, Most, Chomutov - V průmyslové zóně Triangle na bývalém vojenském letišti u Žatce se začne budovat dvanáctihektarové městečko Triangle City. Za pár dní tam začnou hrubé terénní práce.

Vizualizace Triangle City ve strategické průmyslové zóně Triangle. Zdroj: www.industrialzonetriangle.com/cs

V rámci první etapy budou v polovině srpna 2016 zahájeny hrubé terénní úpravy. Dále bude následovat výstavba inženýrských sítí, obslužných komunikací až po kruhovou křižovatku a instalace moderních mobilních sestav buněk, o jejichž nákupu rozhodlo Zastupitelstvo Ústeckého kraje 3. září 2014. Jedním z prvních investičních záměrů v Triangle City je totiž záměr Ústeckého kraje pod názvem Zázemí občanské vybavenosti, který bude situován u samotného vjezdu do Triangle City, a to na ploše přibližně 1,8 ha.

Buňkové sestavy jsou aktuálně umístěny v areálu ledvické elektrárny v Chudeřicích u Bíliny s tím, že dojde k jejich postupnému přestěhování na přelomu měsíců října a listopadu letošního roku do Strategické průmyslové zóny Triangle, kde budou sloužit jako zázemí zejména pro zaměstnance a dodavatele investorů v průmyslové zóně.

V administrativní budově bude sídlit SPZ Triangle, příspěvková organizace Ústeckého kraje. Volné kanceláře a jiné prostory budou pronajímány, např. domácím a zahraničním investorům, kteří v průmyslové zóně dosud nemají vlastní zázemí nebo jiným službám zejména vázaným na funkčnost průmyslové zóny. Nabízí se také možnost využití volných prostor pro zdravotní, nákupní a restaurační servis. V případě živelných pohrom budou ubytovny s jídelnou sloužit i jako dočasné krizové zázemí pro potřeby Ústeckého kraje.

První etapa stavby Triangle City za necelých 25 milionů se předpokládá do konce tohoto roku. V rámci druhé etapy projektu bude vybudována okružní obslužná komunikace včetně malé vodní plošky za bezmála 42 milionů korun. Dokončení této etapy se předpokládá v červenci 2017.


 

Mobilní sestavy buněk bude tvořit 10 samostatně stojících objektů:

• 8 objektů ubytoven o celkové podlahové ploše 3 452 m2 se 128 pokoji s vlastním sociálním zařízením, se společnými kuchyňkami, společným sociálním zařízením a společenskými místnostmi. Celková kapacita činí 256 lůžek. Součástí dodávky bude i kompletní vybavení mobiliářem.
• 1 objekt jídelny o celkové podlahové ploše 537 m2.
• 1 objekt administrativní budovy o celkové podlahové ploše 1 029 m2.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru