Hořešovičky - Dva mrtvé a dva vážně zraněné si vyžádala tragická nehoda v Hořešovičkách. Ve středočeské obci nedaleko Panenského Týnce na Lounsku narazil malý peugeot do neobývaného domu. Střet byl tak silný, že poškodil statiku domu.

Zdemolovaný automobil po vyproštění osob. Foto: HZS Kladno

Co se odehrálo? V sobotu 24. září 2016 v 17:02 hodin byla na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášena vážná dopravní nehoda se zaklíněnými osobami uvnitř havarovaného osobního vozu v obci Hořešovičky na Kladensku.

Už v 17:15 hodin byla na místě první jednotka hasičů ze stanice Slaný. Průzkumem byla zjištěna nehoda jednoho osobního vozidla značky Peugeot 206, které z neznámých příčin sjelo mimo vozovku a narazilo do zdi neobývaného rodinného domu na kraji obce Hořešovičky ve směru od Zichovce. "V havarovaném vozidle zůstaly zaklíněny celkem tři osoby, čtvrtý člen posádky se s těžkým zraněním nacházel mimo vozidlo," uvedl Lukáš Vejvar z HZS Kladno.

Hasiči okamžitě začali s vyprošťováním osob a s pomocí zdravotníkům při jejich ošetřování. "V průběhu vyprošťování speciální hydraulickou soupravou lékař u řidičky a spolujezdkyně konstatoval v důsledku příliš vážných zranění exitus. Ze zadní části vozu vyprostili hasiči těžce zraněného muže, kterého si ihned převzala do péče záchranná služba," dodal Lukáš Vejvar.

Zásah hasičů v Horešovičkách. Foto: HZS Kladno

Velitel zásahu si na místo nechal povolat statika, jelikož byla silně narušena obvodová zeď domu, do kterého vozidlo přední částí narazilo. Hasiči následně pomohli s transportem zraněných mužů do dvou přistavených vrtulníků letecké záchranné služby, které přiletěly z Ústí nad Labem a Prahy.

Po zadokumentování nehody Policí ČR pak vyprostili ze zdeformované přední části vozu těla obou zesnulých žen. Zásah hasiči ukončili ve 21:08 hodin a poté se vrátili zpět na své základny.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru