Lounsko a Žatecko - Jednička na kandidátce politického hnutí „ANO – bude líp" za okres Louny, Milan Rychtařík, má před sebou jasnou vizi a současně velký úkol: docílit takového renomé Ústeckého kraje, aby byl pro ostatní vzorem.

2909lnRychtarik Milan 1298x1590Právě to je důvod, proč se rozhodl kandidovat do krajského zastupitelstva a pomoci od nešvarů, které kraj tíží. Je životní optimista a pro změny k lepšímu je připravený udělat maximum. Co by podle něj mělo fungovat v našem kraji jinak a mnohem lépe, prozrazuje v následujícím rozhovoru.

Můžete se čtenářům krátce představit?
Je mi 44 let a s přítelkyní a dospělým synem z prvního manželství žiji v Lounech. Pracuji jako obchodní manažer a celý svůj profesní život se věnuji obchodu, konkrétně akvizicím a rozvoji obchodních vztahů. Relativně dlouho dobu jsem se věnoval zahraničnímu obchodu, hovořím plynně anglicky, domluvím se rusky a německy. Vystudoval jsem management a marketing na VŠ. Od roku 2014 jsem členem Zastupitelstva města Louny a jsem zakládajícím členem politického hnutí ANO v Ústeckém kraji.

Proč jste se rozhodl kandidovat?
Myslím si, že svými politickými zkušenostmi můžu Ústeckému kraji hodně pomoci. Dalším silným motivem je, že politika v našem kraji je podle mého názoru velmi těžkopádná a málo efektivní. Kraj se potýká s celou řadou problémů, například od sociálně vyloučených lokalit, přes aktivní investorskou politiku, přes dostupnost lékařské péče, dostavbu D7 a D8, až k otázce prolomení těžebních limitů.

Co se vám v našem kraji nelíbí a proč?
Vždy se dívám na práci krajských zastupitelů optikou okresu Louny, který je podle mého názoru velmi opomíjen. Nastíním jen velké problémy, které se týkají našeho okresu. Dostavba R7, která je dnes velmi využívaná lidmi, kteří cestují do Prahy za prací z Kadaně, Klášterce nad Ohří, Chomutova, Žatce a Loun. Sociálně vyloučené lokality a vysoká nezaměstnanost.

Největší problém, který trápí například lounský okres, je dostupnost zdravotní záchranné služby v rámci Integrovaného záchranného systému. Ačkoliv se jedná rozlohou o největší okres v kraji na tuto plochu, je ve službě pouze omezený počet lékařů. Na Žatecku jsou k případům vysílány sanitní vozy bez lékaře. Nekompromisně chci prosazovat, aby v rámci plošného pokrytí byly dodržovány dojezdové časy s kompletní osádkou, tedy i s lékařem.

Co se vám na našem kraji naopak líbí?
Pokud náš kraj znáte, víte, že je zde velké množství krásných míst k rekreaci a aktivnímu odpočinku. Miluji Krušné hory, které se od dob minulých velmi změnily a tím myslím, že k lepšímu. Krásná místa jsou i v našem okrese, zmíním například krásné lesy na Podlesí, České středohoří, ale také Litoměřicko se svými krásnými a malebnými vesničkami i v okolí Labe najdete mnoho krásných míst, které přímo vybízejí k odpočinku a relaxaci.

Víte, co nejvíce vadí obyvatelům našeho kraje?
Myslím, že jednoznačně vyloučené lokality a s tím spojené problémy v oblasti bezpečnosti, jako je nepořádek, obtěžování hlukem a neurvalé chování. Dále je to bezpochyby dostupnost lékařské péče. V Lounech byla nemocnice, kterou ODS zlikvidovala a lidé z lounského okresu jsou dnes odkázáni cestovat do Žatce, Mostu, Chomutova, nebo i Slaného, což opravdu velmi snižuje dostupnost odborné lékařské péče.

Dále je to dále doprava a to dokončení D7 a D8. Bezpečnost na D7 vzhledem k počtu dopravních nehod se smrtelným zraněním je více než alarmující. Těch problémů, co je třeba řešit v našem kraji, je celá řada, každý okres je specifický.

Jak by měl podle vás vypadat Ústecký kraj za čtyři roky?
Plno nových zahraničních firem v průmyslových zónách, což umožní lidem lepší pracovní podmínky a vyšší platy, protože se zvýší i konkurence právě těchto firem v náboru nových zaměstnanců a nabídnutých benefitů.

Bude dokončena D7 a D8 a zkrátí se tak výrazně dojezdové časy do Prahy a zpět. Lidé budou mít kvalitní, dostupnou a odbornou lékařskou péči.

Na co byste se chtěl jako krajský zastupitel zaměřit?
Zaměřit bych se chtěl především na příchod nových investorů a efektivní a dynamickou komunikací přilákat právě nové investory do Ústeckého kraje a jeho průmyslových zón. A myslím tím především nové start – up firmy s novými technologiemi a silnou predikcí technického rozvoje.

Dalším okruhem činnosti je výrazné zviditelnění Ústeckého kraje v cestovním ruchu. Myslím si, že náš kraj si zaslouží výrazně viditelnější propagaci nejen v ČR, ale především v zahraničí. Příliv turistů do našeho kraje přinese prospěch nám všem.

Čím chcete zaujmout voliče?
Svou silnou angažovaností, dlouholetými zkušenostmi v komerční sféře a tvrdou pílí ve prospěch lidí, kteří v našem kraji žijí.

Z vašeho pohledu tři největší průšvihy Ústeckého kraje za poslední čtyři roky...

  1. Průmyslová zóna Triangle – její vytíženost v kontextu investovaných prostředku daňových poplatníků, a není to bohužel jen TRIANGLE, ale i jiné průmyslové zóny.
  2. Špatná dostupnost ZZS a lékařské péče v okrese Louny.
  3. Sociální služby - netransparentní poskytování dotací pro oblast sociálních služeb. Nejsou financovány opravdu potřebné sociální služby. Není kontrolována kvalita poskytovaných služeb a finanční prostředky jsou vypláceny bez ověření kvality sociálních služeb. Není nastaven kontrolní systém k zamezení účelovosti poskytování sociálních služeb a tyto služby jsou nadhodnocovány.

Co na vaši kandidaturu říká rodina a přátelé?
Upřímně, má partnerka není velmi ráda, že se věnuji politice. Uvědomuji si, že tím trpí především rodina, ale já zkrátka některé věci přehlížet prostě neumím.

Přátelé i kolegové mě od politiky neustále odrazují a říkají, že politika v ČR se čistě prostě dělat nedá. Možná bych je i rád přesvědčil, že doba, kdy politici kradli, je už passé. Ale rád dotahuji věci do konce, a když už jsem se dal na veřejnou službu, budu dělat maximum pro to, abych ukázal všem škarohlídům, že věci se dají změnit. Jsem optimista.

Čemu se nejraději věnujete ve volném čase?
Pokud mi zbyde opravdu čas, kterého se mi velmi nedostává, protože se hodně věnuji své profesi a politice, patří první místo vždy mé rodině. Rádi společně sportujeme a cestujeme. Rád si zahraji tenis, projedu se na kolečkových bruslích a na horském kole. V posledních letech mě začala bavit i naše malá zahrádka, kde mi má partnerka vždy říká, že to stejně nestíhám a bude na zahrádce pracovat stejně za mne.

Jak dlouho působíte v politice?
Od roku 2012. Jsem zakládajícím členem politického hnutí ANO, které jsme zakládali s Richardem Brabcem, Honzou Richtrem a s dalšími kolegy. Velmi rád na tu dobu vzpomínám, když ANO vznikalo.

Co pro vás znamená být lídrem kandidátky za okres Louny?
Jednoznačně vysoká míra odpovědnosti vůči voličům, ale také vysoká míra pokory a porozumění.

Čekáte vyhrocenou, nebo naopak klidnou kampaň?
Z naší strany jednoznačně očekávám klidnou a pozitivní kampaň. Naše hnutí může jedině získat. Očekávám především faktickou a racionální komunikaci a argumentaci.

Jakou roli by měl hrát Ústecký kraj v rámci republiky?
Jednoznačně tu nejlepší. Mělo by se na kraj nahlížet jako na kraj vzorový. To znamená efektivní a transparentní řízení, vysoce efektivní příliv investorů, silná propagace v oblasti cestovního ruchu a mohl bych pokračovat do nekonečna.

Jak byste hodnotil komunikaci kraje s okresem Louny?
Jak jsem již zmínil, cítím, že okres Louny není prioritou pro vedení kraje. Vedení kraje se mohlo výrazně více angažovat v problémech, které jsem již nastínil, především v oblasti dostavby páteřních komunikací nebo v otázkách týkající se dostupnosti lékařské péče.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru