Louny - Na základě mnohačetných stížností na zhoršení dostupnosti stomatologické péče v Lounech zaslal starosta města Radovan Šabata dopis náměstkovi ředitele Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) MUDr. JUDr. Petru Hoňkovi.

2710sestrickaIlustrační foto

V dopise starosta informuje o nedostupnosti stomatologické péče pro nové pacienty, kteří jsou odkázání na vyhledávání stomatologa v okolních, desítky kilometrů vzdálených městech. Dále v dopise starosta apeluje na vytvoření ideálních podmínek pro poskytování stomatologické péče ve městě.

Na dopis odpověděl ředitel Regionální pobočky VZP Ústí nad Labem MUDr. Petr Veselský. V úvodu dopisu starostu informuje, že zhoršenou situaci v zajištění stomatologické péče ve městě vnímají a průběžně monitorují. Ujišťuje, že snahou VZP je vždy pomoci v zajištění stomatologické péče každému klientovi. MUDr. Veselský v dopise připomíná, že v nedávné době se podařilo zajistit stomatology pro přibližně 50 klientů Domova pro seniory v Lounech.

Ze získaných informací vyplývá, že bude třeba vzájemné spolupráce VZP, Města Louny a Krajského úřadu Ústeckého kraje pro nalákání nových stomatologů do regionu. VZP v současnosti vyhlašuje pravidelná výběrová řízení a neomezeně nabízí smlouvy všem případným zájemcům. VZP zároveň zahájila spolupráci s Lékařskou fakultou v Plzni a Hradci Králové a snaží se nalákat absolventy do Ústeckého kraje.

„Případným zájemcům bychom se věnovali individuálně společně se zástupci obcí, měst i kraje a pokusili bychom se jim připravit v oblastech, kde to nejvíce potřebujeme, takové podmínky, které by jim vyhovovaly“, uvádí na závěr svého dopisu ředitel Regionální pobočky VZP Ústí nad Labem, MUDr. Petr Veselský.

„Nedostatek stomatologů, nejen v Lounech, je systémový problém. V Ústeckém kraji se s omezenou dostupností stomatologické péče potkají Louny, stejně jako celá řada dalších měst“, komentoval problematiku dostupnosti stomatologické péče Radovan Šabata, starosta města Loun.

Na popud radnice se dali dohromady lounští stomatologové a od 1. 9. 2012 funguje v Lounech zubní pohotovost. Pacienti jsou ošetřováni na poliklinice, Pod Nemocnicí 2503 Louny, v ordinaci MUDr. Zděnka Skály. Pohotovost je pacientům k dispozici v sobotu, neděli a o státních svátcích od 9:00 do 12:00 hod. Město Louny děkuje stomatologům a zdravotnickému personálu za poskytovanou péči. Podle dat České stomatologické komory působí v Lounech 16 stomatologů. V současné době nové pacienty přijímá pouze MUDr. Radim Němec, který sídlí v Kryrech u Podbořan.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru