Nové Sedlo - Přípravu na jarní sezónu zahájili ve věznici odsouzení v kovodílně pod vedením pedagoga volného času Petera Steňka. Ač astronomické jaro ještě neklepe na dveře odsouzení v kovodílně mají již plné ruce práce. Překontrolovat, opravit, nabrousit popřípadě vyrobit zahradní nářadí je úkolem party odsouzených před příchodem jara.

1601veznice

Foto: Vězeňská služba České republiky

Objekt kovodílny dává široké uplatnění pro „chlapy", které baví práce se železem. Vlastní dílnu, která slouží pouze pro aktivity odsouzených se podařilo věznici vybudovat s pomocí projektu, který byl spolufinancován EU. Dílna nedisponuje jen základním vybavením, ale odsouzení mají k dispozici svařovací box, soustruh a další techniku. Proto práce a výrobky odsouzených jsou již na profesionální úrovni.

Úkol nezní jen opravit hrabičky, motyčky, lopaty a kolečka, ale vyrobit prohazovačky na hlínu, prověřit kovové konstrukce skleníků a fóliovníků a vyrobit další nářadí, které usnadní práci na zahradě. Práce na zahradě je doménou několika desítek odsouzených specializovaného oddělení pro výkon trestu odsouzených mužů s poruchou osobnosti a chování, způsobenou užívání návykových látek, kde pracovní terapie je součástí dlouhé cesty odsouzeného na jejímž konci by měl být život bez drog.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru