Ústecký kraj - Vedení kraje se intenzivně zabývá situací kolem zvýšení mezd řidičů veřejné autobusové dopravy. Následky vládního usnesení na pondělním jednání řešili i zastupitelé Ústeckého kraje.

2102busy

Ilustrační foto

Napříč zastupitelskými kluby zazněl názor, že by kraje neměly být těmi, kteří mají řešit plnění rozhodnutí, které vláda učinila na podzim loňského roku. Současně také souhlasí s dosavadními kroky Ústeckého kraje při jednáních s dopravci. Zastupitelé také přijali i usnesení, ve kterém ukládají radním, aby začali pracovat na přípravě vlastního krajského dopravce.

Navýšení platů bylo i jedno z témat jednání Asociace krajů ČR s vládou, které se v pondělí uskutečnilo ve Strakově akademii. Hejtmani však odešli z vlády bez peněz na vyšší platy řidičů a dál tedy hrozí stávka v autobusové dopravě.

Zastupitelstvo Ústeckého kraje po projednání vzalo na vědomí informaci o vývoji dosavadních kroků dopravců i kraje (ke dni 20. 2. 2017) ve věci dopadů navýšení mezd zaměstnanců dopravců v souvislosti s nařízeními vlády a prezentaci s možnými variantami následujícího vývoje smluvních řešení autobusové dopravy v Ústeckém kraji.

Zastupitelé uložili Radě Ústeckého kraje činit kroky k přípravě zajištění dopravní obslužnosti autobusovou dopravou vlastními silami Ústeckého kraje, zřídit v této věci pracovní skupinu, a v návaznosti na pokračování jednání s dopravci o dodatcích k desetiletým smlouvám o zajištění veřejných služeb v přepravě cestujících v případě nemožnosti dokončit uzavřený smluvní vztah s dopravcem v době původní platnosti (prosinec 2021, prosinec 2024, prosinec 2025) přistoupit k jejich realizaci, a v případech, kdy budou tyto kroky v kompetenci Zastupitelstva Ústeckého kraje, předložit materiál k jejich realizaci Zastupitelstvu Ústeckého kraje.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru