Lenešice - Velké tajnosti dělá americká produkce s natáčením válečného filmu v Lenešicích na Lounsku. Spolupracující strany zavázala ve smlouvách mlčením, aby neunikly podrobnosti o vznikajícím snímku. Redakci se podařilo sehnat záběry z místa natáčení.

2202film

Z místa natáčení. Foto: e-deniky.cz

Ze snímků je jasné, že půjde o záběry z doby druhé světové války. Filmaři používají jak americkou, tak německou válečnou techniku. Rozeznali jsme samozřejmě legendární jeep i tank Sherman spojeneckých vojsk.

Není to poprvé, co si Lenešice vybrali filmaři. Prostory tamního bývalého cukrovaru obsadili v roce 2014 Němci, aby tam natáčeli scény do dvoudílného filmu Žebřík do nebe.

O lákání filmařů do Ústeckého kraje a spolupráci s nimi se stará také Filmová kancelář Ústeckého kraje. Filmový průmysl je totiž i velkou propagací regionu. „Jde nejen o zajímavou spolupráci, ale díky tomu, že budeme více v obraze, co se požadavků a přání lidí kolem filmového průmyslu týká, můžeme jich k nám dostat ještě více a využít tak ekonomického efektu, které s sebou natáčení přináší. A přiznejme si také, že každého turistu lákají místa, kde se natáčely české i zahraniční filmy. I to je důvod, proč jsme kancelář založili," popsal vloni v říjnu nápad krajský radní pro cestovní ruch Jan Szántó.

Filmová kancelář je pro filmaře hlavně kontaktním a informačním místem. Podobné kanceláře nebo filmové komise fungují již v několika krajích. Jejich primární úlohou je přilákat právě k nim audiovizuální produkce a podat jim veškeré potřebné informace, pomoci při vyhledávání vhodných lokací a propojit je s místními partnery.

Fotogalerie

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru