Završte školní rok na tradičních oslavách řeky Ohře, letos se uskuteční v Lounech
Slavnosti Ohře v roce 2017. Foto: archiv
Co se chystá

Ústecký kraj - Den Ohře, tradiční slavnost řeky, která putuje po jejím toku, se letos zastaví v Lounech. A protože se koná na závěr školního roku, v sobotu 30. června, bude program patřit především dětem.

Slavnost, pořádaná Destinační agenturou Dolní Poohří, na oslavu řeky Ohře se už konala v Kadani či Žatci, letos přišla řada na Louny. Program bude probíhat v sobotu 30. června od 14 hodin na lounském výstavišti u řeky.

Na začátek programu projde výstavištěm od pokladen do amfiteátru průvod, v němž nebudou chybět Ohřinka, víla Egerie a Ohřínek. Atraktivním bodem programu, do něhož se může zapojit každý, bude neckyáda na Ohři, která bude probíhat od 14.30 do 15.30 hodin v prostoru od zahrádek k mostu. Zájemci se mohou přihlašovat předem v lounském infocentru i na místě před zahájením.

Podmínkou účasti je pouze originální plavidlo. Kromě toho bude na řece k vidění i plavení voru. V půl čtvrté bude možné navštívit klubovnu vodních skautů a od 16 hodin začíná komentovaná prohlídka Veslařského klubu Louny.

Po skončení neckyády, v půl čtvrté, začne kulturní program v letním amfiteátru. Zahrnovat bude kejklování pro děti s Ohřinkou a Ohřínkem, pohádku Divadla BezeVšeho a hudební vystoupení skupiny TFC Blues Gin. Od 18 do 21 hodin bude k příjemné atmosféře letního večera hrát kapela Refreš z Peruce a Flower Cower.

V pavilonu D výstaviště vedle letního amfiteátru bude probíhat promítání filmů – diváci uvidí například filmovou báseň Jaromíra Malého Krajina mého srdce či dokument Václava Cílka o řece Ohři.

Během celého odpoledne si budou moci návštěvníci prohlédnout výstavy – panelovou expozici věnovanou řece Ohři a výstavu historických fotografií Loun. Děti se zabaví v tvůrčích dílnách a při soutěžích, otevřeny budou stánky s regionálními produkty i ukázky řemesel.

Den řeky Ohře se uskuteční v sobotu 30. června na výstavišti v Lounech v době od 14 do 18 hodin a závěrečným koncertem od 18 do 21 hodin. Vstup na akci je zdarma.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru