Zámek Krásný Dvůr zve na večerní kostýmované prohlídky s nádechem orientu
Foto: Zámek Krásný Dvůr
Co se chystá

Krásný Dvůr - Barokní zámek Krásný Dvůr zve v sobotu 21. července na večerní kostýmované prohlídky s názvem Z Istanbulu na Krásný Dvůr. Součástí prohlídek bude také ochutnávka orientálních pokrmů. Záčátek je od 18 hodin.

Letní večerní kostýmované prohlídky seznámí návštěvníky s prvními černínskými majiteli Krásného Dvora, Heřmanem a Humprechtem Janem. Oba vznešení diplomaté provedou příchozí po svém sídle.

Návštěvníci se ocitnou v polovině 17. století. Tehdy Krásnodvorské panství koupit Heřman Černín z Chudenic, jeden z nejbohatších mužů v českém království. A také jeden z nejvýznamnějších diplomatů, kterého císař dvakrát poslal do Istanbulu vyjednat se sultánem mír.

Na prastrýce se přijel podívat Humprecht Jan, budoucí dědic panství a také budoucí císařský velvyslanec v Benátkách. Tito dva první majitelé Krásného Dvora v podání herců Městského divadla v Mostě provedou návštěvníky po svém sídle. Režie se ujal Jiří Kraus, režisér i herec Městského divadla.

Součástí prohlídek bude ochutnávka orientálních pokrmů, které byly podávány v Istanbulu v době diplomatických cest Heřmana Černína. Dolme wine jsou vinné listy plněné rýží, masem a kořením. Jedná se o jeden z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších pokrmů Osmanské říše, název dolme je z turečtiny. Chačapuri je slaný koláč se sýrem, tradiční jídlo z oblasti Kavkazu. A sladké větrníčky Eklér sweet, plněné krémem a ovocem, původem z Arménie, nemohly kdysi na sultánově stole chybět.

Prohlídky se uskuteční v časech 18.00, 18.20, 18.40, 19.20, 19.40, 20.20, 20.40, 21.20, 21.40 hodin. Rezervace je nutná na telefonu +420 415 210 004. Vstupné na prohlídku činí 150 Kč, děti do 15 let 100 Kč.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru