Dny evropského dědictví nabídnou tematicky zaměřené dvorky i speciální prohlídky na zámku Stekník
ilustrační foto: e-deniky.cz
Co se chystá

Žatec - Dny evropského dědictví (EHD) s bohatým doprovodným programem budou hlavní událostí nejbližšího víkendu v Žatci. 

Dny evropského dědictví se letos v Žatci zaměří na téma dvorků. Organizátoři netradičním způsobem, tematicky zaměřeným programem na různých dvorcích, upozorní na žateckou architekturu a zákoutí různých objektů. Zároveň jsou zdarma zpřístupněná všechna žatecká muzea a objekty Chrámu Chmele a Piva.

EHD se konají také na zámku Stekník. Dny Evropského kulturního dědictví jsou v letošním roce jednou z dalších příležitostí seznámit se při speciálních prohlídkách s postupem restaurátorských prací, které na památce probíhají již od roku 2017.

„Jedná se o rozsáhlou obnovu zahrnující celé západní křídlo zámku, včetně dvou hlavních sálů a vstupních chodeb. Budete mít možnost mimořádně tyto prostory navštívit, seznámíte se zde s technologiemi a postupy uplatňovanými při obnově památky. Při prohlídce uvidíte například nově zrestaurované malby hlavního sálu, znázorňující antický chrám s alegoriemi čtyř živlů, jejichž autorem je známý pozdně barokní malíř Kryštof Seckel,“ uvedla kastelánka zámku Jana Zajíčková. Začátky prohlídek budou v 10, 11, 12, 13, 14, 15 a 16 hodin.

1109ehdzatec1

1109ehdzatec2

1109ehdzatec3

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru