Skanzen v Březně přenese návštěvníky do doby bronzové. Oslaví tu Mezinárodní den archeologie
Foto z loňského ročníku Mezinárodního dne archeologie. Foto: Archeoskanzen Březno u Loun
Co se chystá

Březno u Loun - Oblastní muzeum v Lounech zve tuto sobotu 20. října od 10 do 16 hodin do Archeoskanzenu Březno u Loun na Mezinárodní den archeologie.

Na programu je přednáška s promítáním, při které se návštěvníci dozví nejnovější archeologické poznatky o době bronzové ve střední Evropě. Připravena bude zároveň ukázka pohřbívání ve starší době bronzové a interaktivní rekonstrukce hrobového nálezu.

V bronzové kovárně budou k vidění ukázky tavení a odlévání bronzu. V kreativních pravěkých dílnách pro děti i dospělé si mohou zájemci vyzkoušet tkalcovské techniky doby bronzové, výrobu jednoduchých kovových šperků a nejmenší návštěvníci i výrobu šperků z přírodních materiálů.

Vstupné na akci je dobrovolné, doporučená cena pro dospělého činí 60 korun, za dítě 40 korun a doporučené rodinné vstupné je 160 korun.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru