Žatec - Městské divadlo Žatec chystá další zajímavý koncert. Tentokrát se můžete těšit na Lenku Novou, která tu už zpívala v rámci turné Michal Horáčka a taky se svou bývalou skupinou Laura a její tygři. Zpěvačku doprovodí český klavírista a skladatel Petr Malásek.

Šansoniérka a skladatelka Lenka Nová se pustila do, pro ni, nového projektu. Na jaře vyjela na komorní turné, zaštítěna pouze klavírním doprovodem Petra Maláska. Šňůra nese název „Ve dvou tour“ a premiéru si odbyla letos 16. dubna ve Škoda Muzeu v Mladé Boleslavi.

Nápad na komorní šňůru vznikl z přání, aby Nová s Maláskem spolu vystoupili na jednom koncertu v kuřimské vinotéce. Oba se znají z projektů Michala Horáčka a tak nebylo těžké najít stejnou notu. Společné koncertování se jim zalíbilo natolik, že odehráli ještě pár koncertů navíc a shodli se, že by z toho mohla být trvalejší spolupráce. Do repertoáru zařadila své nejoblíbenější písničky od různých autorů, kteří jí v průběhu kariéry přispěli nějakou písní do repertoáru. Většina jich je otextována Michalem Horáčkem. Jádro výběru by měly tvořit písně z jejího posledního úspěšného alba Čtyřicítka.

Klavírní doprovod si vyžádal značné úpravy u mnoha skladeb. Přesto se snaží zachovat dynamiku i atmosféru původních nahrávek. Podle Lenky Nové to Petr Malásek zaranžoval podle jejích představ a vystihl to co je ve skladbách podstatné. Petr Malásek má zkušenost s koncerty on a zpěvačka, například s Hanou Hegerovou, Martou Kubišovou a také Lucií Bílou. Nepřekvapí ho tedy ani spolupráce s další šansoniérkou, jíž se Lenka Nová postupně stala po odchodu z Laury.

Původně to měla být kratší akce na letošní rok. Jejich společné vystupování ale vzbudilo nečekaný zájem, takže počítají i s příštím rokem a dál tomu nechávají volný průběh. Do prázdnin hráli ve dvou, ale v létě si jako hosta pozvali Michala Horáčka, s nímž se představili i na Slovensku, konkrétně v bratislavském Štúdiu L+S. S podzimem opět vyráží do českých klubů a divadel, jako hudebně pěvecké duo.

Hlavním kritériem při výběru míst prý byla jejich útulnost, aby se divák mohl soustředit jen na sebe a na hudbu. Představení trvá asi 90 minut. V plánu je vydání live nahrávky z turné, první živá deska v Lenčině diskografii. Vyjít by měla na podzim, takže by z ní mohl být pěkný dárek k Vánocům pro ty, kteří se na koncert nedostanou. Album by mělo vyjít v říjnu.

Pokud nevíte, co s načatým podzimním večerem, komorní koncert Lenky Nové a v doprovodu Petra Maláska, je ideálním řešením. Uskuteční se v Městském divadle Žatec, na adrese Dvořákova 27, v úterý 30. října od 19 hodin.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru