Vybíráte střední? Gympl, zdrávka, průmka nebo jiná škola? V Mostě bude jejich velký veletrh
Veletrh středního vzdělávání v Mostě. Foto: archiv ÚK
Co se chystá

Most - Na tři desítky středních a vyšších odborných škol se představí na už 17. ročníku Regionálního veletrhu středního vzdělávání SOKRATES 1. Akce proběhne ve dnech 4. až 5. listopadu 2018 v prostorách Sportovní haly Most. Zájemci mohou první den přicházet mezi 12.00 – 17.00 hodinou, druhý den pak od 9.00 do 13.00 hodin.

Na veletrhu se představí střední školy nejen z Mostecka, ale i dalších okresů Ústeckého kraje a vzdálenějších regionů.

"Akce je určena žákům devátých tříd ZŠ, jejich rodičům, výchovným poradcům a ostatním zájemcům z řad široké veřejnosti, kteří mají zájem o studium na střední škole. Návštěvníci zde získají informace o vzdělávacích programech vystavujících škol, dozví se, jak náročné je studium jednotlivých oborů, jaké učební pomůcky a učebnice se při výuce používají, jak probíhá přijímací řízení, jaké jsou možnosti stravování či internátního ubytování," uvádí Kateřina Beránková, tisková mluvčí Úřadu práce ČR.

Nedílnou součástí budou i praktické ukázky odborného výcviku žáků a studentů. Návštěvníci tak mohou vidět např. ukázky první pomoci, měření tlaku, vyřezávání ovoce, míchání nápojů, čištění cenných kovů, dále různé roboty, 3D tiskárny, výrobky ze dřeva apod.

Své zástupce bude mít na místě i Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Mostě. Jeho specialisté příchozím poradí, jaký obor nejlépe zvolit, poskytnou jim informace o možnostech rekvalifikace nebo třeba o současné situaci na trhu práce. Zájemci si u nich mohou zdarma vyzvednout informační brožuru s názvem „Základkou to nekončí…“. Najdou v ní informace o školách a oborech středního vzdělávání v okrese Most pro školní rok 2019/2020.

„Veletrh středního vzdělávání má několikaletou tradici a každý rok zaznamenáváme velký zájem o tuto akci z řad široké veřejnosti. Velmi se nám osvědčilo realizovat veletrh po dva dny, přičemž jedním z nich je neděle. Ta byla zvolena záměrně, aby veletrh mohli navštívit rodiče s dětmi a podrobně se seznámit s nabídkou oborů středního vzdělávání vystavujících škol. Druhý den je naopak určen pro návštěvu jednotlivých základních škol, tedy žáky devátých tříd,“ uvádí ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Mostě Veronika Kubalová.

Součástí bude i doprovodný program, v jehož rámci se představí žáci mostecké Základní umělecké školy F. L. Gassmanna.

Na organizaci veletrhu se spolupodílí Úřad práce ČR, Okresní hospodářská komora Most a ČEZ Energetické produkty, s.r.o. Záštitu nad akcí převzal hejtman Ústeckého kraje.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru