Rej masek, veselice, zabíjačkové hody. V Žatci se chystá masopustní průvod
ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Žatec - Hned dvojí Masopust si mohou užít milovníci tradic v Žatci v tomto týdnu. Vedle toho přináší tento týden bohatou nabídku dalších kulturních akcí.

Za hlavní událost týdne je možné považovat Masopust. Dnes od 15. hodin vyráží masopustní průvod od ZUŠ Žatec. V sobotu se koná od 9 hodin Masopust na náměstí Svobody. Jednu jeho část tvoří kulturní program pro malé i velké návštěvníky, v 11 hodin začíná pohádka pro děti. Od 8 do 13 hodin se zároveň konají farmářské trhy, které provázejí zabijačkové hody.

0402masopust2

Galerie Sladovna od února znovu otevírá dlouhodobou expozici Žatec ve filmu, která představuje desítky filmových i televizních snímků, které se natáčely ve městě během několika desetiletí.

Digitální kino přidává další projekce současného filmového trháku Bohemian Rapsody. V tomto týdnu je možné vidět dodatečná představení právě dnes, a to od 17.30 a 20 hodin.

Znovuotevřená hlavní budova Městské knihovny hostí ve středu odpoledne v přednáškovém sálku besedu o vitrážích, při které se představí manželé Jitka a Richard Kantovi z Lubence.

Program týdne:

pondělí 4. února

15.00 Masopustní průvod, ZUŠ Žatec, průvod od 15 hodin, pak pohoštění na zahradě školy

úterý: 5. února

19.00 Návštěva z Ordinace: Martin Zounar a Martina Randová, Městské divadlo, historky z nekonečného seriálu

středa 6. února

17.00 Jitka a Richard Kantovi 25 let s vitráží, Městská knihovna, přednáška spojená s autogramiádou a prodejní výstavou

čtvrtek 7. února

17.00 Z Texasu do Colorada, Křížova vila, cestopisná přednáška

19.00 Legenda o lesích a lidech, Městské divadlo, činoherní ochotnické představení DK Jirásek Česká Lípa

sobota 9. února

8.00 Žatecký Masopust a trhy se zabijačkovými hody, náměstí Svobody, zábava pro děti i dospělé. Trhy od 8 do 13 hodin, Masopust od 9 hodin

neděle 10. února

15.00 Na kouzelném paloučku, Městské divadlo, pohádka pro děti od Divadla Loudadlo

(kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru