Do Žatce míří bluesový kytarista Cliff Stevens spolu s Eric Clapton Tribute
Cliff Stevens
Co se chystá

Žatec - I kdyby kanadský bluesový kytarista Cliff Stevens vyrazil na turné jen se svými vlastními písničkami, byla by to dost dobrá hudební šou. Ale on přijede s Claptonovským revivalem, aneb jak se za mořem a kanálem říká „tributem“, čili poctou. Do Městského divadla v Žatci 25. února, kde ho uslyšíte od 19 hodin.

Co můžeme od takové šou očekávat? Nikdo nezpívá a nehraje Claptona tak jako Clapton, ale když je někdo hodně dobrý a protřelý bluesový muzikant, ví co si z Claptonovy hudby má vzít, může se podařit zajímavý projekt. Což je právě případ Cliffa Stevense. Vizuální šou je už spíše taková třešnička na dortu, která by nechutnala, kdyby nebyla položena na vrchu dobře upečeného bluesového korpusu.

Jako profesionální kytarista působí Cliff Stevens už více než 35 let. Původní vliv na něj měli britští a američtí bluesoví kytaristé v čele s Ericem Claptonem a Johnny Wintrem. V roce 1968 slyšel kapelu Cream v Montrealu poté i Johny Wintra a prý si zapamatoval každý rif.

Na začátku blues, rock, a rock and roll ale na konci taky drogy a alkohol. V 70. a 80. letech Stevens s různými skupinami cestoval po Kanadě a hráli nepřetržitě šest nocí týdně, takový zápřah si začal brát svou daň - únava, pití, drogy, a vyhození z kapely. Tehdy se Stevens rozhodl, že si udělá pauzu. Vrátil se na univerzitu a získal magisterský titul v oblasti hudby a vzdělávání. Poté začala nová kapitola - Stevens skočil hlavou zpátky do blues, objevil blues Albert Kinga, Albert Collinse a Otis Rushe a začal psát bluesové melodie. Vydal vlastní desky, z nichž ta poslední se dočkala významných ocenění stejně jako jeho hra samotná.

Ačkoli je často srovnáván s Ericem Claptonem, jak způsobem hry, tak zpěvem, Stevens není Claptonův klon. Jsou mezi nimi jen podobnosti, on je „jen“ lídr skupiny, která hraje Claptona. A dělá z toho trochu šou. Cliff samozřejmě předvede to co má v názvu, ale jistě se nebude ostýchat zahrát něco ze své vlastní tvorby.

Koncert skutečného Erica Claptona v nedalekých Drážďanech už je vyprodán. V Městském divadle Žatec 25. února v 19:00 vás vyjde „Claptonova kopie“ v předprodeji na pouhých 100 Kč a lístek, když si trochu pospíšíte, určitě dostanete.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru