V Žatci chystají další velkolepý operní počin. Pod širým nebem zapěje Eva Urbanová jako Libuše
Ilustrační foto
Co se chystá

Žatec - Druhý ročník Open Air Opery v Žatci bude opět stát za to. Návštěvníci se mohou těšit na živou operu Libuše, která se uskuteční v Letním amfiteátru 25. května, v rámci oslav 170 let od otevření Městské divadla v Žatci.

Velkolepý a unikátní scénický počin pod širým nebem se špičkovým pěveckým obsazením v podání souboru a orchestru Severočeského divadla Ústí nad Labem. V hlavní roli s Evou Urbanovou, jehož pořadatelem je Městské divadlo Žatec.

Česká operní pěvkyně a sopranistka, jež vystupuje na světových operních scénách včetně milánské La Scaly, londýnské Covent Garden a Metropolitní opery v New Yorku se žateckým divákům představí v hlavní roli Smetanovy Libuše poslední květnovou sobotu od 21 hodin.

Čeká vás úchvatné představení plné krásných tónů českého skladatele Bedřicha Smetany o délce 2 hodiny a 40 minut.

Cílem akce je představit operu v její plné monumentalitě, oslovit příznivce opery i nové návštěvníky, kteří preferují neformální prostředí, a nabídnout nevšední a mimořádný zážitek v přírodním amfiteátru. Žatecké divadlo by rádo do budoucna vytvořilo tradici operních produkcí pod širým nebem.

Libuše není jen vrcholnou slavnostní operou, nýbrž představuje také významný symbol české národní kultury. Bedřich Smetana dokončil tuto operu v roce 1872, na jevišti však zazněla až o devět let později při prvním otevření Národního divadla. Toto dílo je určeno především pro slavnostní příležitosti a i dnes je v Národním divadle uváděno pouze ve významné dny a o státních svátcích. Smetana v něm mistrovsky zpracoval mytický příběh o bájné české kněžně a sporu dvou bratří, ústící v akt smíření a obraz věštby radostné budoucnosti českého národa. Libuše je nerozlučně spjata s moderními českými dějinami i dějinami nejen Národního divadla, kde mnohokrát v minulosti zazněla jako dílo zcela mimořádné svým humanistickým a společenským poselstvím.

Vstupenky je možné zakoupit osobně ve dvou cenových kategoriích pro spodní a horní část amfiteátru, do 14. 5. za 690 a 590 korun a do 25. Května pak za 790 a 690 korun v pokladně Městského divadla, Dvořákova 27, Žatec. Lze je též rezervovat na tel. 415 710 519, nebo mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . Sleva pro držitele průkazky ZTP a ZTP/P.

Sleva pro držitele průkazky ZTP a ZTP/P.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru