V Lounech i v Žatci uctí památku obětí i hrdinů 2. světové války. Přijďte položit květiny
Pietní akt v Lounech v loňském roce. Foto: L. Bába
Co se chystá

Lounsko - Jedním ze státních svátků České republiky je 8. květen, připomínaný jako Den osvobození od fašismu či jako Den vítězství. V tento den si nejen v České republice připomínáme konec 2. světové války, za který se z pohledu historických pramenů považuje kapitulace německých vojsk, vstoupivší v platnost právě 8. května roku 1945. Na mnoha místech naší země si Den osvobození připomínají tradičními pietními akty.

Město Louny a Česko-ruská společnost ve spolupráci s ostatními spolky srdečně zvou na setkání u příležitosti 74. výročí ukončení 2. světové války a osvobození města Loun od fašismu ve středu 8. května 2019 od 18 hodin na Suzdalském náměstí v Lounech.

Pietní akt u příležitosti 74. výročí osvobození Československa od fašizmu se uskuteční také v Žatci na Kruhovém náměstí u pomníku obětem 2. světové války a u památníku na hřbitově. Začátek je v 10.30 hodin.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru