Žatec - Nejen závěr chmelařské sezóny při Dočesné, ale také zahájení sezóny chmelařů se tradičně slaví v Žatci – a to Chmelfestem. Jeho návštěva v sobotu 11. května slibuje zábavu, recesi i spoustu muziky.

K vrcholům oslav zahájení chmelařské sezóny bude jako každoročně patřit Chmelmarš, tedy recesistický průvod alegorických vozů a žateckých organizací a spolků. Valníky za traktory i návěsy za nákladními auty jsou ozdobeny vtipnými transparenty a obsazeny Žatečany v dobových i recesistických kostýmech. Součástí průvodu je také žehnání chmelu a pivu, které se jako vždy uskuteční u nejmenší chmelničky na světě vedle žatecké radnice. Chmelmarš vychází ve 14 hodin od Chmelového majáku a končí u Žateckého pivovaru.

Právě u pivovaru proběhne největší část Chmelfestu včetně koncertů na pódiu, program začíná už po 10. hodině. Na pódiu proběhne i druhý vrchol programu celodenní akce – Memoriál Lojzy Lupulína od 16.00. Netradiční soutěže vzdávají hold nejstaršímu pivaři světa, jehož hrob je vyznačen v dlažbě náměstí Svobody poblíž morového sloupu.

Program u Žateckého pivovaru nabídne i zábavu pro děti, občerstvení pro všechny návštěvníky a jeho součástí jsou i Živé obrazy, neboli kostýmované prohlídky pivovaru, který stojí na místě bývalého přemyslovského hradu už přes dvě stovky let.

1005chmelfest2

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru