Na Rané se v sobotu konají oblíbené Slavnosti stepí. Program nadchne děti i dospělé
Slavnosti stepí. Foto: Oldřich Hájek
Co se chystá

Raná – Představení stráže dobrovolných ochránců přírody, ukázky odchytu ptáků či stříhání ovcí, pozorování syslů a mnoho dalších aktivit oslavujících přírodu a krajinu Českého středohoří čeká na návštěvníky tento týden v sobotu na svazích Rané. Proběhne tam už osmý ročník oblíbeného setkání s názvem Slavnosti stepí.

Návštěvníci se mohou těšit například i na povídání o lese a jeho obyvatelích, o minerálech Českého středohoří, na exkurze do terénu s botanikem a zoologem, na ukázky, jak ovčácký pes umí ovládat stádo, a mnoho dalších zajímavostí. Nudit se tu nebudou ani nejmenší návštěvníci. Připraveny jsou dětské aktrakce nebo například prezentace leteckých modelářů.

Slavnosti probíhají po celý den, program na místě je připraven od 10 do 17 hodin. Z Loun a zpět bude jezdit kyvadlová doprava přes Dobroměřice a Lenešice. Pořadatelem je obec Raná, Agentura ochrany přírody a krajiny ČR a Správa CHKO České středohoří.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru