Olympijský vítěz Jarda Kulhavý bude 22. června startovat na Extrém biku v Mostě
Jaroslav Kulhavý. Zdroj: KL Sport Most
Co se chystá

Most - Jaroslav Kulhavý se stal historicky prvním cross-country cyklistou, který vyhrál ve své disciplíně vše, co se dalo. Konkrétně jde o juniorského mistra Evropy a světa z roku 2003, bronzového medailistu z mistrovství světa 2007 v kategorii do 23 let, dvojnásobného mistra Evropy z let 2010 a 2011, vicemistra světa z roku 2010, mistra světa z roku 2011 a olympijského vítěze z Londýna z roku 2012. V roce 2011 zvítězil v celkovém hodnocení světového poháru. V roce 2014 získal světový titul v maratonu.

Ani v Mostě nebude Jarda poprvé, již v roce 1999 vyhrál žákovskou kategorii, kde mimo jiné porazil Kreuzigera Štybara a Škarnitzla. Při prvním Mistrovství ČR v martatonu dojel na mostecký hipodrom jako první Junior opět Jarda Kulhavý.

Přijďte se podívat, jak to dopadne na mostecké hipodromu při Mistrovství ČR MTB MX v sobotu 22. června 2019. Podle slov trenéra Viktora Zapletala je po několika problémech s nedoléčeným zraněním Kulhec opět ve formě a máme se na co těšit.

Pokud se včas přihlásíte, máte možnost se s Kulhecem, ale nejen s ním, postavit i na start 18. ročníku.

  • Pátek 14. 6. – uzávěrka přihlášek za nižší startovné se zařazením do startovní vlny.
  • Pátek 21. 6. – poslední možnost přihlášek, za vyšší startovné a start ze zadních pozic.

Hlavním závodem bude jako vždy EXTRÉM 72km, připraveny budou i kratší tratě EXTRÉM 56km a HOBBY 35km. Přímo v areálu mosteckého hipodromu budou nachystány i závody pro děti.

EXTRÉM 72km patří k těm nejnáročnějším maratonům u nás, a to i přes fakt, že celá trať se nachází v bezprostředním okolí Mostu, konkrétně na Hněvíně, Resslu, Širáku a v okolí Matyldy. Patříte-li k cyklistickým nadšencům, pro které kolo znamená více než jen občasné vyplnění volného času, budete si zde užívat parádní terén, překonávat vlastní limity, o kterých jste dříve neměli ani tušení a po projetí cílem, bez ohledu na celkový čas, vás kromě pořádné únavy čeká příjemný pocit, že jste to celé zvládli.

Závod HOBBY 35km, který se rok od roku těší většímu zájmu, je určen každému, kdo chce udělat něco pro své tělo. Trať vede po zpevněných cestách okolo vodní nádrže Matylda a je ideální pro méně zkušené cyklisty bez rozdílu věku. I zde vždy panuje nezapomenutelná závodní atmosféra, připraveno je občerstvení a pro vítěze samozřejmě také hodnotné ceny. Na této trati bude navíc probíhat soutěž o nejtěžší tým „KOLOS“.

Pro mladší sportovce budou v areálu hipodromu připraveny závody MINIBIKE 6km (do 12 let) a SUPERMINIBIKE 0.5km (do 7 let).

Pro zpestření připravili pořadatelé možnost získat startovné zdarma formou geocachingu. Stejně tak je možné vyhrát některou z hezkých cen ve vědomostním kvízu nebo v cílové tombole. Veškeré aktuální informace je možné najít na www.klmost.cz.

Program v areálu hipodromu:

10:00 - start EXTRÉM 72 km (MČR-XCM) a EXTRÉM 56 km (Haven MTB)
10:10 - start MINIBIKE 6 km (hlavní tribuna)
10:30 - start SuperMinibike (dětské hřiště / vyhlášení na kamionu)
11:40 - start HOBBY 35 km
11:45 - vyhlášení MINIBIKE 6 km (kamión u stánků)
15:30 - slavnostní vyhlášení výsledků

Po celý den bude probíhat soutěž v lezení na pivní přepravky, k dispozici bude umělý MTB okruh Kološkoly, stánky s občerstvením a skákací hrad pro nejmenší.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru