34 tipů na víkend: Užijte si indiánské války, zlevněné mašiny i trénink Spartanů
Během prodlouženého víkendu je z čeho vybírat. Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecký kraj - Blíží se víkend, který nám díky svátkům Dne slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje a Dne upálení mistra Jana Husa nabídne tři volné dny. Jistě vás bude zajímat, jaké akce se v těchto třech volných dnech budou dít.

Bude toho zase dost, co budete moci o víkendu podniknout, uskuteční se například Hopman Triatlon, indiánské války, slavnosti Jana Rudolfa Černína, Vinařická pouť, Spartan workout tour, prohlídka v dobových kostýmech v Duchcově, mistrovství německých ovčáků, klobouky v levanduli, bude se oslavovat dráha, a spousta dalších akcí. V Praze proběhne jeden z nejžádanějších světových koncertů, v Hradci Králové se uskuteční největší český rockový festival. V Německu se bude snídat vysoko nad údolím Labe a budou zdarma otevřena muzea a výstavní síně.

Podívejte se na našich 34 tipů na sportovní, kulturní a společenské akce, které se ve dnech od 5. do 7. července uskuteční nejen v Ústeckém kraji.

CHOMUTOVSKO

Chomutov

5. červenec - Národní technické muzeum - od 9 do 18 hodin

  • Při příležitosti výročí významných dnů máte možnost navštívit Národní technické muzeum v Chomutově namísto plného či sníženého vstupného za vstupné 50 Kč za osobu. Snížené vstupné se týká i hlavní budovy NTM v Praze a v sezóně také Centra stavitelského dědictví NTM Plasy a Železničního depozitáře NTM v Chomutově.
  • Vstupné 50 Kč

5. a 6. červenec – Večerní Expres v ZOO – od 20 hodin

  • Během letních prázdnin jezdí Safari expres v zooparku každý den, a to vždy ve 13, 14, 15 a 16 hodin. V pátek a v sobotu můžete využít také speciální jízdy, během kterých si můžete areál prohlédnout za soumraku. Večerní Safari expres vyjíždí každý pátek a sobotu ve 20:00 ze zastávky u služební brány do zooparku (dolní pokladna). Trasa zahrnuje také Eurosafari a jízda trvá 45 minut.
  • Vstupné dospělí 80 Kč, děti od 3 do 15 let 50 Kč

Klášterec nad Ohří

  • 5. až 7. červenec - Klášterecké hudební prameny 2019

    Klášterecké hudební prameny 2019 a mezinárodní houslové kurzy jsou již 15. ročníkem významného hudebního festivalu pod uměleckým vedením houslového mistra pana Jaroslava Svěceného. Tato akce má nadregionální a přeshraniční přesah. Místa, kde se festival bude konat: Zámek Klášterec nad Ohří, Kostel Nejsvětější Trojice Klášterec nad Ohří, Protestantský kostel v partnerské obci Grossrückerswalde (SRN).
  • Vstupné neuvedeno

Vysoká Pec

6. červenec – festival Pecká Motopecka – od 17 hodin

  • 5. ročník obnoveného rockového festivalu Pecká Motopecka se odehraje na koupališti ve Vysoké Peci v sobotu. Od 17 hodin zahraje Štěpán Soukup, v 18:10 - Potěr Rock, v 19:20 – Abdera, od 20:40 – Hibernatus, dále od 22:00 – Roxor a na závěr v 23:20 - Toxic People.
  • Vstupné neuvedeno

Nechranice

6. červenec – Hopman Triatlon – od 11 hodin

  • V autocampu U Hráze Vikletice u vodní nádrže Nechranice se bude v sobotu konat běžecké závody Hopman Triatlon. Dětský triatlon odstartuje v 11 hodin, Olympijský triatlon ve 12 hodin a ve stejný čas i Sprint triatlon. Prezentace závodníků bude probíhat V blízkosti depa od 8:45 hodin.
  • Vstupné neuvedeno

0407tipy

Březno

6. červenec – Bitva u malé padající vody – od 10 hodin

  • Březno u Chomutova zve na další pokračování velmi oblíbené a jedinečné akce pro všechny věkové kategorie na Poslední indiánské války 10. díl aneb BITVA U MALÉ PADAJÍCÍ VODY. Tradiční akce se bude konat v sobotu 6. července od 10 hodin v malebném koutku krajiny obce Březno, hlavní bitva je naplánovaná na 14.00 hodin. Program je až do 22 hodin.
  • Vstupné neuvedeno

LOUNSKO

Peruc

5. až 7. červenec - Život okolo nás – od 10 do 17 hodin

  • Galerie u Plazíka na Peruci a fotografka Václava Felixová a Dagmar Stříbrná pořádají vernisáž a výstavu Život okolo nás. Dvě kamarádky se toulají světem, přírodou i mikrosvětem. Na jejich snímcích můžete vidět krajinu naší vlasti i cizinu, přírodu, kytičky i živočichy, od velkých dravců až po malé jepice. A právě fauna bude hlavním tématem výstavy v perucké galerii. Vernisáž výstavy Život okolo nás je připravena do Galerie u Plazíka na Peruci na pátek5. července 2019 ve 14 hodin. Na fotografie se můžete podívat od 5. července až do 25. srpna 2019 o víkendy a svátky od 10 do 17 hodin.
  • Vstupné neuvedeno

Stekník

5. a 6. červenec - Předpremiéra otevření nové prohlídkové trasy – od 10 do 16.30 hodin

  • Státní zámek Stekník zve na ochutnávku prohlídek zcela nové prohlídkové trasy, která bude slavnostně otevřena ve středu 17. července. Pro návštěvnickou veřejnost bude trasa zpřístupněna až od 18. července. Ve dnech státních svátků 5. 7. a 6. 7. máte jedinečnou možnost prohlédnout si nově zrestaurované prostory v předpremiéře a stát se tak prvními návštěvníky zcela nové prohlídkové trasy, která bude slavnostně otevřena až dne 17. července.
  • Uvidíte soukromé prostory rodiny švýcarského konzula Gerolda Déteindre, tzv. apartmán Déteindre, jehož součástí je i hlavní sál a sala terrena, ale také pánský pokoj nebo salón paní Hany Déteindre. Určitě vás potěší i jídelna a dobová kuchyně. Současně budou probíhat i klasické prohlídky okruhu, jehož součástí je výstava kočárků a hraček v jižním křídle zámku.
  • Vstupné běžné

0407tipyzoo

5. a 6. červenec - Prohlídky zámku Stekník s členy hraběcí rodiny – od 10.30 hodin

  • Přijměte pozvání na netradiční prohlídky na zámku Stekník. Tentokrát pro děti. V roli průvodců se po oba sváteční dny, 5.7. a 6.7. 2019 představí členové hraběcí rodiny Kulhánků z Klaudensteina. Prohlídky budou probíhat zábavnou formou, děti při nich vyplní tajenku, bude-li správně, objeví poklad v podobě sladké odměny. Menší děti mohou soutěžit za pomoci svých rodičů. Souběžně budou probíhat i klasické prohlídky s průvodcem. Prohlídky pro děti začínají vždy v půl, klasické prohlídky v celou hodinu. Otevřeno od 10:00 - 16:30
  • Vstupné dospělí 100 Kč děti do 6 let zdarma, jinak 50 Kč, senioři 50 Kč

Krásný dvůr

6. červenec - Slavnosti Jana Rudolfa Černína – od 10 hodin

  • V sobotu 6. července se budou konat na zámku Krásný Dvůr Slavnosti Jana Rudolfa Černína - Slavnosti levandule a strdí. Návštěvníci se mohou těšit na kulturní program na nádvoří i v zahradách, jarmark, přednášku, soutěž i speciální prohlídky. Loveckou hudbu Leopolda Kuželuha zahraje Soubor lesních rohů Hradec Králové pod vedením Jana Šustra. Děti se mohou těšit na pohádková představení Drak Mrak a Duhový princ. Ekodomov z Prahy si připravil vystoupení a edukační program Ze života včel. Během přednášky Jaromíra Tlustého se návštěvníci dozví o Janu Nepomuku Oettlovi a prvním včelařském spolku v Čechách. Nejen prodejci se mohou účastnit soutěže o nejchutnější med.
  • Vstupné na nádvoří je 50 korun, děti do 6 let mají vstup zdarma.

Vinařice

5. až 7. červenec – Vinařická pouť – od 20 hodin

  • Obec Vinařice na Lounsku pořádá od čtvrtka 4. do neděle 7. července pouť. V pátek se můžete těšit od 20 hodin na taneční zábavu se skupinou Taurus ve vinařské Sokolovně. V sobotu program začíná ve 14 hodin, až do 18 hodiny bude pouťové posezení s apelu Zichovečtí heligonkáři v sále sokolovny, na hřišti bude pro děti připraven skákací hrad a skluzavka. Akce skončí v neděli ve 14 hodin v kostele sv. Jiljí Mší svatou.
  • Vstupné neuvedeno

MOSTECKO

Most

6. červenec - Spartan workout tour – od 9 hodin

  • Seriál tréninkových akcí určený nejen všem ostříleným běžcům – Spartanům, ale i lidem, co se na svou spartanskou premiéru teprve chystají, se odehraje v areálu Matylda v Mostě. Na své si přijdou všichni, co si chtějí zaběhat a zacvičit, nebo strávit aktivní den po boku stejně smýšlejících lidí. Akce probíhá pod vedením zkušených trenérů oficiálních tréninkových skupin. Účastníky čeká trénink plný dřiny, potu, ale také skvělé zábavy!
  • Vstupné neuvedeno

7. červenec - Malování s Pavlem Lakomým suchým pastelem – od 10 do 17 hodin

  • Oblastní muzeum a galerie v Mostě, příspěvková organizace pořádá Malování s Pavlem Lakomým suchým pastelem pro začátečníky i pokročilé.
  • Cena lekce 1.000 Kč.

7. červenec – Letní obloha v Planetáriu – od 16.30 hodin

  • Planetárium Most nachystal populárně naučný pořad o hvězdné obloze pro dospělé a děti od 12 let.
  • Vstupné běžné

0407tipy2

Litvínov

5. červenec - Mojito párty & DJ RiCo – od 22 hodin

  • V litvínovském Atticu si můžete 5. července vychutnat Mojito párty s DJ RiCo. Těšit se můžete na letní drink za super cenu a k němu ty největší hity let 90 a 2000.
  • Vstupné neuvedeno

TEPLICKO

Duchcov

5. a 6. červenec – Historie módy – od 10 do 17 hodin

  • Nenechte si ujít zajímavou prohlídku na zámku v Duchcově. Tentokrát bude zaměřena na dobovou módu. Prohlídka zámku s průvodci v dobových kostýmech. Návštěvníkům bude kromě historie zámku představena i historie odívání, a to přímo na živých modelech.
  • Vstupné Dospělí 120 Kč, snížené 80 Kč, rodinné 310 Kč

ÚSTECKO

Ústí nad Labem

5. červenec – Country v cyklokempu – od 17 hodin

  • Country maringotka Petra Berounského zve na jamování s hudební legendou Karlem Poláčkem v Cyklokempu Loděnice Brná.
  • Vstupné neuvedeno

6. červenec - Kinematograf 100 v Ústí nad Labem – od 18 do 23 hodin

  • Historicky největší festival a pocta českému film proběhne v muzeu v Ústí nad Labem. Bude zároveň symbolickým rozloučením s tvorbou a distribucí klasických filmových pásů. Akce vychází z tradice Kinematografu bratří Čadíků. Ústecká „štace“ se za příznivého počasí uskuteční v atriu muzea, za deště na Císařském sále. Od 10 do 23 hodin vás čeká Instalace v atriu muzea a připomene 100 let českého optického průmyslu symbolizovaného značkou Meopta. Vstup volný. Od 18 do 18.45 hodin pak komentované prohlídky výstav VÝSTAVAMI SCHICHTOVA EPOPEJ A HISTORICKÁ FILMOVÁ TECHNIKA. Vstupné 50/30 Kč. Od 19 do 19.30 hodin proběhne přednáška historika Martina Krska Filmové Ústí, o významné roli města v dějinách české kinematografie.
  • Od 19.30 do 21.15 hodin se uskuteční beseda Magie filmové projekce s hosty a místními Rytíři filmového pásu (herec Tomáš Měcháček, režisér Marek Najbrt, producentka Kateřina Oujezdská aj.). Vstup volný. Od 21.30 hodin se můžete těšit na projekci filmu Projtektor (ČR 2009, 35mm, 98 minut, režie: Marek Najbrt, 7 x Český lev).
  • Vstupné v textu

6. červenec - Tivolí hudební léto 2019 - od 18 hodin

  • Druhý ročník hudebního festivalu, který každou v sobotu rozezní areál restaurace TIVOLI ve VELKÉM BŘEZNĚ. Hraje se venku v altánu - open air. Občerstvení zajištěno.
  • Vstupné zdarma

7. červenec – Pohádková neděle na Větruši – od 14 hodin

  • Na Větruši si budete moci se svými dětmi vyslechnout pohádku Vyprávění ovčí babičky.
  • Vstup zdarma

7. červenec – Promenádní koncert – od 17 hodin

  • Na Kostelním náměstí v Ústí na Labem u OC Forum vás čeká jeden z pravidelných promenádních koncertů. V neděli 7. 7. to bude koncert Clarinet Society. Hraje se jen za příznivého počasí.
  • Vstupné neuvedeno

Velké Březno

7. červenec - Za pohádkou na zámek Velké Březno – od 14 hodin

  • Státní zámek Velké Březno připravil pro děti o prázdninách překvapení. Každou červencovou a srpnovou neděli je pro děti připraveno divadélko, odehrávající se v půvabném prostředí zámku. Začátek představení je obvykle ve 14:00. Návštěvu u nás můžete spojit s posezením u kávy či s příjemnou procházkou v parku.
  • Vstupné 50 Kč.

LITOMĚŘICKO

Roudnice nad Labem

5. až 7. červenec - 29. mezinárodní mistrovství Českého klubu německých ovčáků

  • V prvním prázdninovém týdnu se Roudnice nad Labem stane hostitelem 29. mezinárodní mistrovství Českého klubu německých ovčáků. Přijďte se ve dnech 4. – 7. července podívat do sportovního areálu Pod Lipou ve Vědomicích. Mistrovství je organizováno ve dnech 4. – 7. července 2019 ve sportovním areálu ve Vědomicích. Pachové práce – stopování však proběhne na pozemcích zemědělské společnosti ASTUR Straškov a několika zemědělských společnostech ve Středočeském kraji. Prezidium klubu německých ovčáků požádalo roudnickou kynologickou organizaci o zajištění akce. Roudnický sehraný tým pořadatelství přijal, a tak po čtyřech mistrovstvích ČR všech plemen jsme si za své vzali i toto mezinárodní mistrovství. Bude to taková malá příprava na mistrovství světa všech plemen, které nás čeká v září 2021. Prestižní soutěž je samozřejmě otevřena i divákům. Zveme tedy všechny milovníky psů a kynologického sportu k její návštěvě.
  • Vstupné neuvedeno

0407tipy3

5. až 7. červenec – cyklistické závody – od 14 hodin

  • Klub cyklistů roudnických opět zve všechny milovníky sportu, zejména cyklistiky, na své závody do Vědomic na Zavadilku. Ve dnech 5. - 7. června proběhnou tři tradiční akce k přihlášení stále otevřené i veřejnosti. První se uskuteční v pátek 5. července od 14 hodin populární časovka tříčlenných družstev Giro de Zavadilka. Závodí se v kategoriích o celkovém součtu věků závodníků do 50 a do 90 let včetně a dále pak v rozmezích 91-120, 121-150, 151-180, 181-210, 211+ a družstev žen. Samostatně jedou i rodinná družstva, která musí mít alespoň jednoho člena do 18 let věku a přitom každý jet na vlastním kole.
  • Tradičně proběhne i vyhlášení nejmladších a nejstaršího závodníka. Jede se na silničních i horských kolech. Kategorie horských kol bude vyhodnocena samostatně. 6. července v 10 hodin odstartuje silniční závod s hromadným startem Memoriál Vladimíra Urbana nejstaršího. Ten je zařazen do seriálu Severočeské amatérské ligy a Unie amatérských cyklistů. Startují závodníci od juniorské kategorie po nejzkušenější borce ve věku nad 70 let. Závod je však otevřen i pro příchozí cyklisty. V neděli 7. července od 11 hodin své síly proti stopkám změří jezdci při časovce jednotlivců Memoriálu Zdeňka Bambáska. Závod je zařazen do seriálu UAC a SAL. Vítáni jsou všichni příchozí cyklisté, avšak budou vyhodnoceni zvlášť. Pro všechny závodnické kategorie jsou zajištěny hodnotné ceny. Předem přihlášení mají zvýhodněné startovné.
  • Vstupné neuvedeno

Klapý

6. červenec - Kloboukový den v Levandulové zahradě – od 10 do 17 hodin

  • Prožijte krásný a voňavý den a vezměte si na hlavu pokrývku. Čím zajímavější či krásnější, tím lepší. V Levandulové zahradě Anette v Klapý prožijte Kloboukový den. Od 14 hod vás čeká velké setkání a také malá módní přehlídka dam v klobouku i společné focení. Po celý den bude probíhat líčení a péče o pleť s Mary Kay. V nabídce bude nová kolekce zástěr z naší zahrady a různé dekorace. Občerstvení je zajištěno.
  • Vstupné neuvedeno

DĚČÍNSKO

Děčín

5. až 7. červenec - Letní komentované prohlídky v Zoo Děčín – od 10.30 do 15 hodin

  • Nejen tento víkend, ale po celé letní školní prázdniny a pořádá Zoo Děčín komentované krmení zvířat. Bude probíhat denně v pevně stanovených časech a zajímavé informace o vybraných druzích zvířat podají návštěvníkům přímo ošetřovatelé. První ukázka komentovaného krmení odstartuje v 10.30, poslední pak v 15 hodin. ZOO Doporučuje pečlivě sledovat informační cedule u jednotlivých zvířat. Některé druhy budou chovatelé komentovaně krmit pouze některé dny v týdnu. Týká se to tapíra jihoamerického a vyder říčních. Zajímavou podívanou určitě návštěvníky čeká při krmení medvěda kamčatského Bruna, který se v zoo již krásně zabydlel a výborně komunikuje s ošetřovateli. Jaká krmení vás čekají? V 10.30 hodin tapír jihoamerický: PO, ST, PÁ, NE, a vydry říční: ÚT, ČT, SO; ve 12.30 hodin mravenečníci velcí; ve 13.00 klokani rudokrcí, ve 14.00 chápani středoameričtí a v 15.00 medvěd kamčatský.
  • Vstupné běžné

Krásná Lípa

6. červenec – Oslavy 5 let Dráhy národního parku – od 10 hodin

  • Město Krásná Lípa a Sebnitz společně oslaví zprůchodnění železniční tratě mezi oběma zeměmi a sídly národních parků České a Saské Švýcarsko. Oslavy se budou konat v sobotu 6. července na nádražích v obou městech s různými doprovodnými aktivitami. Na hlavním vlakovém nádraží v Krásné Lípě najdete stánky se zajímavým sortimentem, občerstvení a tipy na výlety. V průběhu dne zde vystoupí country kapela Ruksak, Kapelle Spielmannszug der Freiwilligen Feuerwehr Obercunnersdorf, Krásnolipský komorní sbor, mažoretky Mochomůrky a country kapela Harcovníci. Po Dráze NP s průvodcem přímo ve vlaku se můžete vydat historickým motoráčkem (dle platného jízdního řádu, linka T2 a U28) a rovněž s průvodcem vyrazí i autovláček na okružní jízdy Krásnou Lípou. Přijďte si užít prima den na vlakové nádraží do Krásné Lípy.
  • Vstupné neuvedeno

Benešov nad Ploučnicí

6. červenec - Koncert Stanislava Hložka – 19 až 21 hodin

  • V rámci akce “Zámecké léto“ vás čeká na státním zámku Benešov nad Ploučnicí nejeden hudební koncert. V sobotu vás čeká koncert Stanislava Hložka. Prodej vstupenek během celého dne konání koncertu na pokladně zámku.
  • Vstupné neuvedeno

1505vyzvactenarum

Růžová

6. červenec - Indiánská vesnička Rosehill, komentovaná prohlídka – od 14 hodin

  • Indiánská vesnička Rosehill leží v malebné krajině Českosaského Švýcarska v obci Růžová na Děčínsku. V tomto živém muzeu se můžete přenést o 150 let zpět na severoamerické prérie. Uvidíte zde dobově zařízené stany týpí, potní chýši, indiánské oblečení a čelenky, hračky, zbraně i hudební nástroje. Přijďte se podívat, jak kdysi žili prérijní indiáni - kočovní lovci bizonů. Spoustu exponátů a dovedností si zde můžete vyzkoušet - zastřílet si z luku, zahrát indiánské hry a soutěže, házet oštěpem a tomahavkem, otevřeno denně od 10 do 17 hodin. Každou prázdninovou sobotu od 14 hodin komentovaná prohlídka a vystoupení s indiánskými tanci, písněmi a divadlem.
  • Vstupné dospělí 100 Kč děti od 3 do 15 let 60 Kč

Velký Šenov

6. červenec - Eastern Tunes 2019 – od 12 do 22 hodin

  • Zajímá vás asijská hudba? Pak si nenechte ujít festival této hudby Festival asijské hudby, který se koná na okraji Českého Švýcarska, na louce v Mikulášovicích ve Velkém Šenově. Poznáte umělce prezentující současnou autentickou tvorbu Asie, ale i další hudební žánry, můžete ochutnat asijské a místní speciality, seznámení se s některými zvyky. Připraven je i zábavný program pro děti.
  • Vstupné Dospělí 150 Kč, Děti do 12 let zdarma, Děti 12-18 let 100 Kč
  • Rodina (2 dospělí + 3 děti): 400 Kč, místo pro stan + pitná voda: 200,-Kč

PRAHA

7. až 8. červenec - Ed Sheeran na letišti v Letňanech – od 21 hodin

  • V současné době pravděpodobně není na světě populárnějšího umělce, než je Ed Sheeran. Čerstvý držitel Řádu britského impéria, čtyřnásobný držitel Grammy a pětinásobný vítěz BRIT Awards. Ed Sheeran, jehož živé koncerty patří celosvětově mezi nejžádanější, vystoupí 7. a 8. července 2019 v pražských Letňanech. Ve stejné době navíc vydá album nazvané ‘No.6 Collaborations Project’, které bude kolekcí nových skladeb vytvořených společně s mnoha umělci. Singl “I Don’t Care” s hostujícím Justinem Bieberem, který právě rotuje v rádiích, je první vlaštovkou z třinácti písňové nahrávky. V roli předskokanů se poprvé v České republice představí britský písničkář James Bay a popová královna Zara Larsson. Nejprodávanější umělec současnosti Ed Sheeran vyprodal obrovskou kapacitu letiště v Letňanech během pár hodin a přidal v Praze ještě jeden koncert, dne 8. července, na který jsou ještě vstupenky k dostání. Co do návštěvnosti bude jeho vystoupení bezpochyby událostí roku. Vstupenky lze zakoupit pouze na Ticketportal nebo GO OUT. Supports James Bay a Zara Larsson. Areál bude otevřen od 15 hodin, koncerty začnou v 8.45 a 19.45, koncert Ed Sheeran začne v 21 hodin.
  • Vstupné v cenovém rozmezí 1.600 – 2.300 Kč

HRADEC KRÁLOVÉ

5. až 6. červenec - Rock for People

  • Rock for People je jeden z největších českých rockových hudebních festivalů. Jeho první ročník pořádala agentura Ameba Production v srpnu roku 1995 na atletickém stadionu v Českém Brodě. Domovským městem festivalu zůstalo toto téměř sedmitisícové město až do roku 2006. Na 13. ročník, který se konal v roce 2007, se festival přesunul do Festivalparku na bývalé vojenské letiště v Hradci Králové. Nové a mnohem větší prostory umožnily pojmout více kapel a více diváků.[1] Velkou změnu kladně přijali jak vystupující skupiny, tak i návštěvníci (zdroj wikipedia). V letošním roce se jedná o jubilejní 25. ročník, jenž se uskuteční na letišti v Hradci Králové. Organizátři slibují řadu překvapení a nejznámější zpěváky a kapely české i světové hudební scény, kteří letos budou hrát ve velkých šapitó a také řadu překvapení. Těšit se můžete například na Bring Me the Horizon, Manic Street Preachers nebo český Olympic. Tvrďáky čeká kapela In Flames, pankáče Flogging Molly, Idles, či hardcoreová kapela Turnstile. Nachystány jsou i tradiční doprovodné akce – sport, móda a gastronomie, ale i různé afterparties, noční programy a také designové věci. Zajištěna je bezplatná kyvadlová doprava z hlavního nádraží a autobusového terminálu.
  • Vstupné 1 den 1.400 Kč, 3 dny 2.400 Kč, 3 dny VIP 4.700 Kč

NĚMECKO

Drážďany

6. červenec - Muzejní noc – od 18 do 01 hodin

  • Během muzejní noci »Museumsnacht« v sobotu 6. července 2019 otevře v Drážďanech své brány na 50 muzeí. Jednou za rok ukážou sbírky a výstavní síně v čase od 18 hodin večer do 1 hodiny ranní své poklady z neobvyklé perspektivy. Některá muzea nabízejí speciální program s performancemi, koncerty či praktickými ukázkami. Vstupenky platí současně jako jízdenky na všechny linky MHD v Drážďanech i celé v oblasti dopravního svazu Horní Labe VVO. Rodiče s dětmi by neměli minout Dopravní muzeum, v jehož druhém poschodí vstoupí do ráje Lega. Nebo se tu mohou projet zmenšeným modelem legendární lokomotivy Saxonia a od 22:30 hodin začne breakdance-show. V Muzeu Hygienybudou návštěvníci hledat "sluneční záři" a to nejen díky aktuální mimořádné výstavě věnované sluneční soustavě »Shine on Me. Wir und die Sonne«, ale i na koncertě »Fly me to the moon« před budovou muzea nebo při jógovém pozdravu slunci pod dohledem profesionální lektorky. Někoho pak možná zláká mezinárodní salón krásy. Na druhé straně řeky, na dvoře zámku Jägerhof, ve kterém je Muzeum saského lidového umění se Sbírkou loutek, bude možné navštívit všechny expozice a za hezkého počasí je na nádvoří zámku připravem program pro děti včetně obří loutky. Zajímá vás, jak se dříve vytápělo město? Sestupte po příkrých schodech do podzemí pod Brühlovu terasu a otevře se před vámi celá historie města a kanálů dálkového vytápění z roku 1900.
  • Mědirytecký kabinet v nejvyšším patře Rezidenčního zámku zve na mimořádnou výstavu »Rembrandts Strich« (Rembrandtův tah). Základ výstavy tvoří jedinečná drážďanská kolekce, která se zaměřuje na Rembrandta jako kreslíře a tiskáře a je doplněna cennými mezinárodními půjčkami. Vystaveno bude asi sto děl ze všech tvůrčích období, včetně dvou slavných portrétů. O patro níž, v nově otevřeném přepychovém Malém plesovém sále Rezidenčního zámku se bude tančit a o kousek dál na nádvoří Albertina předvede Jacopo Godani & Dresden Frankfurt Dance Company ve 20:30 performanci nazvanou »Life Forms« . Kroky těch, kteří dávají přednost romantické noční vycházce, mnohou vézt do drážďanské botanické zahrady mezi svíčkami osvícenými květinami. Je-li Vaším cílem stihnout v co nejkratším čase co nejvíc výstav, doporučujeme se vypravit do Zwingeru (Sbírka porcelánu, Matematicko-fyzikální salón), potom hned do Rezidenčního zámku (Nová Zelená komora, Turecká komora, Obří sál, vyhlídková věž Hausmannsturm, Mincovní kabinet, Zámecká kaple, Renesanční křídlo) či do Albertina (Noví mistři, Sbírka soch a plastik). Vše viz www.drazdany.info/skd. Když máte trochu více času, tak se jeďte podívat do historického plynojemu (Panometer), do Muzea hygieny, do Technických sbírek. Za návštěvu stojí i Dopravní muzeum, Železniční muzeum (historické železniční depo s funkčními parními lokomotivami) u mostu Nossener Brücke.

Köenigstein

7. červenec - Exkluzivní snídaně se sklenkou sektu vysoko nad údolím řeky Labe – od 7 hodin

  • Zcela mimořádný okamžik pro všechna ranní ptáčata: Vychutnejte si ještě předtím, než se otevřou brány pevnosti, čerstvé housky a vonící kávu na pevnosti Königstein. Zažijete úžasnou vyhlídku do labského údolí. Ranní piknik s výhledem na tabulovou horu Lilienstein si můžete vychutnat na Plošině blesků (Blitzeichenplateau).
  • Vstupné včetně snídaňového bufetu:
  • Dospělí (od 16 let): 33,90 €
  • Děti 7 – 10 let: 15,50 €
  • Děti 11 – 15 let: 23,90 €
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru