Je to tady! Pořadatelé zveřejnili první jména vystupujících na letošní Dočesné. Na koho se těšit?
Loňský ročník akce. FOto: Oldřich Hájek
Co se chystá

Žatec - Letošní již 62. ročník akce Dočesná se uskuteční v pátek 6. a sobotu 7. září. Organizátoři už zveřejnili první jména kapel, na které se můžeme těšit. Vstup bude jako již tradičně zdarma. 

Leotšní ročník Dočesné bude zásadně ovlivněn mnoha investičními a rekonstrukčními akcemi ve městě. Z důvodu oprav budov a ulic v centru města bude omezen prostor využití pro pořádání této akce. Omezení nastane zejména v prostoru radnice a přilehlých prostor na nám. Svobody a Hoštálkova náměstí. Dále probíhá rekonstrukce ulice Horova, Mederova domu na nám. 5. května, rekonstrukce Dvořákovy ulice a fasády budovy základní speciální školy a především rozsáhlá oprava ulice Nákladní a dalších míst.

Program bude v letošním roce na čtyřech podiích. Hlavní scéna na náměstí Svobody, druhá scéna na náměstí Prokopa Velkého, třetí scéna si své místo našla v letním amfiteátru ve Vrchlického ulici. Čtvrtou scénu s historickou tématikou najdou návštěvníci tradičně ve Dvořákově ulici. Pro zájemce bude otevřena Expozice muzea Homolupulů nebo výstava králíků, drůbeže, holubů a exotů. Součástí programu je také Streeball Cup, Skatečesná a festival Underwall. Doprovodný kulturní program pobaví všechny věkové kategorie.

Již dnes můžeme zveřejnit tato jména účinkujících: SLZA, VLADIMÍR MIŠÍK & ETC, FRANTIŠEK NEDVĚD A TIE BREAK, ABBA CZ, HONZA KŘÍŽEK s kapelou, DUNAJ, EVA A VAŠEK, SEBASTIAN, PRŮVAN, THE LITLE BIT BAND, JANEK LEDECKÝ s kapelou, PETRA JANŮ s kapelou, PETR KOTVALD s kapelou, MŇÁGA a ŽĎORP, MONKEY BUSINESS, ALKEHOL, JANA KRATOCHVÍLOVÁ s kapelou, VESELÁ TROJKA, MALINA BROTHERS, TOM ARTWAY a BAND, N.O.H.A, OTA BALAGE BAND, JIŘÍ HADAŠ, a další.

Náhled programu:

Pátek 6. 9.

SLZA, VLADIMÍR MIŠÍK & ETC, FRANTIŠEK NEDVĚD A TIE BREAK, SEBASTIAN, HONZA KŘÍŽEK s kapelou, ABBA CZ, DUNAJ, EVA A VAŠEK, PRŮVAN, THE LITLE BIT BAND a další.

Sobota 7. 9.

JANEK LEDECKÝ s kapelou, PETRA JANŮ s kapelou, PETR KOTVALD s kapelou, MŇÁGA a ŽĎORP, MONKEY BUSINESS, ALKEHOL, JANA KRATOCHVÍLOVÁ s kapelou, VESELÁ TROJKA, MALINA BROTHERS, TOM ARTWAY a BAND, N.O.H.A, OTA BALAGE BAND, JIŘÍ HADAŠ, a další

V rámci akce budou probíhat i tradiční soutěže o hodnotné ceny:

Soutěž o titul „Pivovar Dočesné 2019“

Titul „Pivovar Dočesné 2019“ získá na základě hlasování návštěvníků ten pivovar, který obdrží největší počet hlasů. Kompletní seznam pivovarů bude v letáčku akce, na led obrazovkách nebo na www.docesna.cz. V letošním roce proběhne hlasování také pomocí SMS.

Soutěž v tanci s korbelem piva na hlavě:

Hlavním úkolem této soutěže je vydržet tančit v páru s korbelem piva na hlavě po dobu jedné skladby. Pár, který vydrží nejdéle, vyhrává hodnotnou cenu. Podmínkou soutěže je věk 18 let. Soutěž není omezena na občany České republiky. Ochranný oděv zajištěn. Soutěžící se mohou předem přihlásit do soutěží v info stánku nebo u pořadatelů v budově žateckého divadla. Plánovaný čas soutěže je v sobotu 7. 9. od 13:50 hod.

Soutěž v česání chmele na čas:

Soutěž spočívá ve zručnosti a rychlosti česáče, který načeše za určitý časový úsek nejvíce chmele. Soutěž je omezena na maximálně čtyři soutěžící. Soutěžící se mohou předem přihlásit do soutěží v info stánku u podia nebo u pořadatelů v budově žateckého divadla. Plánovaný čas soutěže je v sobotu 7. 9. od 14:15 hod.

Soutěž generálního partnera akce:

Soutěž na hlavním podiu připravuje generální partner akce společnost Nexen Tire. Soutěž proběhne v sobotu 7. 9. … čas bude upřesněn.

Doprava:

V období příprav a konání akce Dočesná v Žatci lze opět očekávat dopravní komplikace. Již od 1. září začnou v centru města platit zákazy parkování. Od tohoto data začnou do prostorů náměstí Hošťálkovo, Žižkovo a 5. Května najíždět zábavné atrakce, které budou v provozu až od pátku 6. 9. do soboty 7. 9. Centrum se pro dopravu uzavře již od čtvrtka 5. 9. Od tohoto data se do vybraných míst města dostanete pouze z povolením organizátorů. Vše by se mělo vrátit do normálu v pondělí 10. 9. „Pro parkování při Dočesné doporučujeme využít parkoviště u velkých supermarketů nebo v odlehlejších uličkách města," sdělil Martin Veselý z organizačního týmu.

Čistý festival již od roku 2010

Dočesná se může pochlubit certifikací ČISTÝ FESTIVAL. Návštěvníkům budou v celém areálu k dispozici koše na tříděný odpad. Kromě toho mohou návštěvníci ve speciálním stánku Čistý festival třídit odpady za odměny. Například za dvacet prázdných plastových kelímků získají pivo zdarma. Promo stánek najdete v prostoru parkoviště na Kruhovém náměstí.

Nábor pomocníků:

Také v letošním roce bude potřeba mnoho pomocníků při stavění podií i dalších přípravných pracích. Zájemci o brigádu na Dočesné se mohou hlásit v žateckém divadle u paní Hany Zeleňakové. Informace získáte na tel.: 415 710 519 nebo na emailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

 

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru