Chomutovský půlmaraton provede běžce městem, zooparkem i okolo Kamencového jezera
Minulý víkend se běžel půlmaraton Teplicemi, nyní bude na řadě Chomutov. Ilustrační foto: Karel Horký
Co se chystá

Chomutov – Třetí ročník Chomutovského půlmaratonu je již za dveřmi a hlásí vyprodáno. „Všechna startovní čísla, která se dají zamluvit v online registraci, jsou už rozebraná. Pokud si to ale někdo rozmyslí na poslední chvíli, může zkusit štěstí ještě těsně před závodem. Několik startovních čísel jsme si schovali právě pro tyto případy,“ upozornil náměstek primátora David Dinda.

Závod startuje 31. srpna v jedenáct hodin z náměstí 1. máje a provede běžce nejen historickým centrem Chomutova, ale také Zooparkem, areálem Kamencového jezera nebo Bezručovo údolím. „Trať jsme navrhovali tak, aby zavedla závodníky na všechna významná místa v Chomutově a ukázala jim tak krásy našeho města. A to se, myslím, povedlo. Před každým dalším ročníkem akorát doladíme několik drobností, aby cesta byla příjemná nejen na pohled ale také pro samotný běh,“ doplnil Dinda s tím, že do letošního závodu se přihlásilo zatím nejvíce běžců v historii Chomutovského půlmaratonu. „Počet účastníků závodu se každým rokem zvyšuje, letos máme více než sedm stovek registrovaných včetně zhruba sedmdesáti štafetových týmů a to nás velmi těší. Chomutovský půlmaraton se stává prestižním závodem, kterého se neúčastní jen místní, ale přijíždějí sem lidé i z druhého konce republiky. Pyšnit se dokonce můžeme i mezinárodní účastí, jelikož se k nám vrací i loňská vítězka ženské kategorie Ulrike Schwalbe, “ uvedl ředitel závodu Stanislav Mrkáček.

Mimo samotný závod, který mohou lidé odběhnout sami nebo ve štafetě tří lidí, budou na náměstí 1. máje probíhat také dětské závody. „Do programu chceme samozřejmě zapojit i děti. Ty si můžou mezi sebou změřit síly při závodech kolem náměstí a pro ty nejrychlejší máme připravené speciální medaile. Určitě se mají na co těšit,“ prozradila vedoucí Odboru vnějších vztahů Zuzana Šťastná. Medaile jsou ale připraveny pro všechny účastníky běhu stejně jako občerstvení v průběhu celého závodu.

Nutná jsou dopravní omezení

S takovouto akcí přichází i dopravní omezení. „Při tak velké akci se dopravním omezením vyhnout nemůžeme, přesto se ale snažíme, abychom provoz na silnicích omezili minimálně,“ dodal náměstek Dinda.

  • zákaz parkování na náměstí 1. máje dne 30. 08. od 15.00 hodin
  • zákaz vjezdu na náměstí 1. máje dne 31. 08. od 7.00 hodin
  • uzavřené ulice Jakoubka ze Stříbra, Nerudova, Ruská a Táboritská dne 31. 08. od 7.00 do 17.00 hodin
  • uzavřena ulice Palackého dne 31. 08. od 11.00 do 11.10 hodin
  • uzavřena silnice a cyklostezka v Bezručově údolí dne 31. 08. od 11.00 do 14.00 hodin
  • zákaz parkování v ulici Lužická dne 31. 08. od 7.00 do 14.00 hodin
  • možné zdržení v ulici Čelakovského v řádu minut dne 31. 08.
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru