Žatecko - Dny evropského dědictví patří mezi tradiční akce, a proto Správa státního zámku Stekník připravila na 14. a 15. září speciální program.

V sobotu v 10 hodin se ve spolupráci s Chmelařským institutem a organizací Místa zblízka uskuteční slavnostní otevření chmelových stezek ve Stekníku, jehož součástí je komentovaná prohlídka nových naučných stezek, které návštěvníkům představí chmelovou krajinu, historii pěstování a zpracování chmele a zajímavosti obce Stekník. Prohlídku povede botanik Jan Albert Šturma.

Další program připomene 80. výročí začátku druhé světové války. Od sobotního odpoledne se v zámecké zahradě uskuteční výstava historické vojenské techniky a předmětů s vojenskou tématikou. Majitelé vozidel rádi povypráví o jednotlivých exponátech, jejich údržbě a historii.

Výstava bude pokračovat i v neděli, kdy jí doplní komentované prohlídky lehkého opevnění vz. 37, tzv. řopíku, v zámecké zahradě. Dozvíte se o způsobu výstavby linie čs. opevnění, vzniku řopíku v zámecké zahradě a období druhé světové války ve Stekníku. Těšit se můžete na průvodce v uniformách československé armády z roku 1938. Návštěva výstavy a řopíku je možná v rámci prohlídky italských terasovitých zahrad.

Po oba dny platí speciální vstupné, kdy ke vstupence do italských terasovitých zahrad dostanete zdarma vstupenku na prohlídku výstavních prostor a zámeckého sklepení. Vstupné činí 50 Kč, děti do 6 let zdarma.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru