32 tipů na víkend: Slaví se dočesná, dožínky i vinobraní. U Chlumce je bitva a jí se svíčková!
Mistrovství ve vaření svíčkové. Foto: archiv
Co se chystá

Ústecký kraj - Přichází další víkend bohatý na sportovní a kulturní akce. Ponese se zejména ve znamení sklizně. V Žatci je dočesná, v Peruci krajské dožínky, v Roudnici nad Labem zase vinobraní.

V rámci dnů evropského dědictví máte jedinečnou možnost navštívit zajímavé památky či muzea, které jsou jindy nepřístupné. Můžete si také prohlédnout vodní dílo Fláje, Rauschenbach a Meziboří. Ale bude toho mnohem víc a určitě se můžete o víkendu skvěle pobavit.

Podívejte se na přehled těch nejzajímavějších akcí, které se o víkendu 7. a 8. září uskuteční nejen v našem kraji.

CHOMUTOVSKO

Chomutov

7. ZÁŘÍ - CHOMUTOVSKÝ FESTIVAL SPORTU 2019 – OD 10 DO 15HODIN

  • Druhý ročník Chomutovského festivalu sportu na Kamencovém jezeře v Chomutově, na kterém se představí spousta sportovních klubů a oddílů. Děti si budou moci jednotlivé sporty vyzkoušet a rodiče dostanou spoustu informací, jak s daným sportem začít.
  • Vstupné neuvedeno

7. ZÁŘÍ - DNY EVROPSKÉHO DĚDICTVÍ V CHOMUTOVSKÉM MUZEU – 9 AŽ 17 HODIN

  • První zářijovou sobotu 7. září 2019 se Národní technické muzeum připojí ke Dnům evropského dědictví. Hlavní budova NTM v Praze na Letné bude pro návštěvníky přístupná za 50 Kč. V pobočce muzea, v Železničním depozitáři NTM v Chomutově, bude připraven zajímavý program a vstup zdarma. Zájemci o železniční historii si mohou prohlédnout velkou část největší státní železniční sbírky u nás – na 100 kolejových vozidel. NTM na 7. září 2019 připravilo veřejné jízdy parního motorového vozu M 124.001 Komarek z depozitáře do Jirkova a zpět. Kapacita vozu je omezena, vstupenky se prodávají pouze při nástupu do vozu.
  • Vstupné 110 korun


Jirkov

8. ZÁŘÍ - DEN EVROPSKÉHO DĚDICTVÍ V GALERII JIRKOV – OD 10 DO 17 HODIN

  • Také Galerie Jirkov se připojuje k mnoha dalším institucím, které navazují na dlouhou historii kulturní Evropy. Těšit se můžete na program a výstavy ve všech prostorách - v atriu, Forhoze, galerii Na schodech i hlavních sálech. Bude představeno nové technické vybavení umožňující prohlídku výstav osobám se sníženou mobilitou, procházka pěti lety nového života GJ, pro děti minuty s kreslířem a další.
  • Vstupné neuvedeno

Kadaň

7. ZÁŘÍ – FLERJARMARK OD 10 HODIN

  • V Kadani se v sobotu 7. září koná flerjarmark. Proběhne na Studenském náměstí a budete si na něm moci koupit řadu originálních výrobků. Flerjarmark měl v Kadani proběhnout již v květnu. Vzhledem k nepříznivému počasí, které v den konání panovalo, museli organizátoři akci přesunout. Jarmark se otevře v 10.00 hodin dopoledne. Pořídit si na něm budete moci ručně vyráběné šperky z korálků, keramiky, smaltu či pryskyřice, kožené výrobky, mýdla z kozího mléka, háčkované zboží, malované hedvábí, oblečení i bytové doplňky, zkrátka vše, na co si jen vzpomenete. Nebude chybět ani hudební zpestření, kterého se ujme Tomáš J. Holý. Jarmark končí v 15.00 hodin. Na Mírovém náměstí se bude zároveň konat Ovocný trh. Cestou z flerjarmarku se tedy můžete zastavit pro plody místních farmářů. Dost možná tam také narazíte na bubeníka Tokhiho a jeho The Groove Army. Ti budou totiž po náměstí pochodovat a hrát pro vás nejen brazilské rytmy.
  • Vstupné neuvedeno

0308tipyafsi

Červený Hrádek

7. ZÁŘÍ – SOUTĚŽ VE SVÍČKOVÉ – OD 13 HODIN

  • Červený Hrádek zve v sobotu 7. září od 13 hodin na soutěž ve vaření svíčkové. Vedle obvyklé „svíčkové“ bude připraveno i další občerstvení, divadlo pro děti a doprovodný hudební program. Další informace najdete zde.
  • Vstupné na akci je 50 korun, děti mají vstup zdarma.

Březno

8. ZÁŘÍ – PO STOPÁCH DRAKA SEVERUSE – OD 13 DO 17 HODIN

  • Vydejte se po stopách draka Severuse v neděli v obecním prku v Březně u Chomutova. Moderuje Radek Jirgl. Připraveny jsou soutěže pro děti, klaun Fíla s programem, youtuberka Veronika Spurná, opékání buřtů, malování na obličej.
  • Vstupné neuvedeno

LOUNSKO

Žatec

7. ZÁŘÍ – DOČESNÁ 2019 – OD 12 HODIN

  • Již od pátku se koná jedna z největších a nejnavštěvovanějších akcí našeho kraje, tradiční Dočesná. V letošním roce se mohou diváci opět těšit na bohatý kulturní program i ochutnávku pivních produktů od více jak 52 pivovarů z celé naší republiky i ze zahraničí. A pozor! Letos bude probíhat hlasování o „Pivovar Dočesné 2019“ pomocí SMS hlasování. Akce je součástí Rodinného stříbra Ústeckého kraje. Kompletní program Dočesné najdete v našem článku.
  • Vstup zdarma

Peruc

7. ZÁŘÍ - KRAJSKÉ DOŽÍNKY ÚSTECKÉHO KRAJE PERUC 2019 – OD 11 HODIN

  • V Peruci na Lounsku chystají již XII. ročník Krajských dožínek Ústeckého kraje, které se budou konat v sobotu 7. září. Jedná se o velice oblíbenou kulturní akci, kde se prezentují drobní řemeslníci, vystavovatelé zemědělské techniky a prodejci z celého Ústeckého kraje. Návštěvníci budou moci ochutnat či zakoupit regionální potraviny, výrobky, ovoce a zeleninu z Ústeckého kraje. Vstup na akci a parkování bude pro veřejnost zdarma. Další informace a podrobný program najdete zde.
  • Vstupné neuvedeno

Libočany

7. ZÁŘÍ - POCHOD VÁCLAVA HÁJKA Z LIBOČAN - OD 8 DO 17 HODIN

  • V sobotu se uskuteční tradiční pochod Václava Hájka z Libočan, a sraz rodáků v KD Libočany. Bude také otevřeno Válečné muzeum a to od 8:00-17:00, bude také možno nahlédnout do kostela, zámku, v kulturním domě budou probíhat přednášky.
  • Vstupné neuvedeno

MOSTECKO

Most

8. ZÁŘÍ – TRIOLA CUP – OD 9 HODIN

  • Tradiční závody do vrchu se uskuteční v neděli na malém závodním okruhu v areálu polygonu, kde budou mít jednotlivé týmy i zázemí. Jeho název odkazuje na textilní firmu Triola v Horním Jiřetíně, která pořadatelům a týmům poskytla prostory a potřebné zázemí v úvodním ročníku.
  • Vstupné pro návštěvníky zdarma

Obrnice

0609obrnickeslavnostiplakat

7. ZÁŘÍ – OBRNICKÉ SLAVNOSTI – OD 15 HODIN

  • na starém fotbalovém hřišti v sobotu 7. září. Jak je už zvykem, bohatý program plný atrakcí pro děti i dospělé vygraduje vystoupením známých tváří showbyznysu. Zábavním odpolednem provede přítomné moderátor Roman Lukáš. Oslavy zahájí zdravicí v 15:00 hodin obrnický místostarosta Josef Karas. Na pódiu se vystřídá zpěvák Petr Kolář či skupina Maxim Turbulenc. Diváky jistě pobaví i známý a vtipný imitátor Petr Jablonský. Chybět pochopitelně nemůže občerstvení s nabídkou kvalitních jídel a alkoholických i nealkoholických nápojů včetně ochutnávky domácích slaných či sladkých pokrmů z kuchyní místních hospodyněk. Pro děti je připravena legrační show a řada osvědčených atrakcí, jako je nafukovací skluzavka, skákací hrad, malování na obličej, projížďka vláčkem, laserová střelnice, či svezení na živém koni.
  • Vstup volný

Svinčice

7. ZÁŘÍ – NA KONI DO ŠKOLY – OD 12 DO 17 HODIN

  • V neděli 8. září se v areálu Equiparku Svinčice a jeho okolí uskuteční akce Na koni do školy. Bohatý program bude zahájen ve 12 hodin a potrvá až do 17 hodiny. O zábavu se postará Míša Dolinová, klaun Albertík s jeho přáteli a indiánky. Pro děti bude připravena diskotéka a mnoho soutěží o ceny. Atrakce a malování na obličej jsou zdarma, stejně jako parkování a vstup. V 16:30 proběhne slosování o hlavní cenu, kterou je výlet s OFFROAD SAFARI pro celou rodinu.
  • Vstupné neuvedeno

Fláje

7. ZÁŘÍ - DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 2019 FLÁJE, RAUSCHENBACH, MEZIBOŘÍ – OD 9 hodin

  • V sobotu se na přehradě Fláje a na německé straně na přehradě Rauschenbach a na úpravně vody Meziboří koná den otevřených dveří Fláje, Rauschenbach. Přijďte si prohlédnout vodní díla, informační centra a na vodní nádrži Rauschenbach mobilní laboratoř. Prohlídky budou probíhat v českém i německém jazyce. Bude zajištěna kyvadlová doprava mezi vodními díly, zábavný program pro děti a občerstvení. Přehrada Fláje o rozloze 15 ha se rozprostírá na území obce Český Jiřetín. Byla vybudována na Flájském potoce a slouží jako hydroenergetické zařízení a jako zásobárna pitné vody. Na stejném toku, pouhých 8 km dál, již na německé straně, kousek od hranic byla vybudována přehrada Rauschenbach.Vodní dílo Fláje je jedinou betonovou pilířovou přehradou v Česku, i díky tomu je flájská přehrada zařazena mezi kulturní památky ČR. Můžete se projít naučnými stezkami - vodní dílo Fláje, Flájský plavební kanál. Otevřeno bude od 9 do 16hodin.
  • Vstupné neuvedeno

TEPLICKO

Teplice

7. ZÁŘÍ - IV. ROČNÍK TEPLICKÝ PIVNÍ RYNEK – OD 10 DO 23 HODIN

  • Pivovar Monopol ve spolupráci s městem Teplice pořádá na zámeckém náměstí již IV. ročník Teplického pivního rynku, setkání minipivovarů a rodinných pivovarů. Bude to den plný zábavy, dobré muziky a ochutnávání lahodného piva. Každý pivovar bude nabízet piva vlastní výroby, samozřejmě světlý ležák, polotmavá a tmavá piva, ochucená piva, speciální a svrchně kvašená piva. Opravdu bude co ochutnávat. Součástí bude soutěž veřejnosti o nejlepší piva. Každý pivovar přihlásí do soutěže svého favorita a na vás už bude jen všechna piva ochutnat, vyplnit degustační soutěžní lístek a vybrat vítěze. Vítězné pivovary získají cenu, originální keramické teplické prasátko, které pro nás ručně vyrábí keramik Míla Krofta z Hromnice u Plzně. Z hlasujících lístků budou vylosováni také tři výherci, kteří obdrží dárkovou konzumační poukázku od pořádajícího pivovaru Monopol.
  • Vstupné neuvedeno

0709mirakulum

7. ZÁŘÍ - MISTROVSTVÍ CELNÍ SPRÁVY ČR V BĚZÍCH – OD 10.30 HODIN

  • V sobotu změří na úpatí hradu Doubravka, dominanty lázeňského města Teplice v Čechách, své síly celníci z různých koutů České republiky i Evropy. Koná se zde jubilejní 35. ročník Mistrovství Celní správy ČR v bězích. Sportovní akci pořádá Celní úřad pro Ústecký kraj pod záštitou ministryně financí ČR ve spolupráci s Klubem celníků a závodní odborovou organizací. Do teplického hotelu Panorama dorazí více než sto běžců, mezi nimiž je i 38 žen. Kromě zástupců krajských celních úřadů reprezentujících českou celní správu se běžeckých závodů zúčastní 53 zahraničních kolegů ze 14 evropských zemí (Spojeného království, Irska, Belgie, Nizozemska, Lucemburska, Německa, Dánska, Švédska, Finska, Norska, Litvy, Lotyšska, Slovenska a Itálie).Páteční podvečer absolvují běžci na rozehřátí Celnickou míli, tedy trať dlouhou 1 600 metrů. Hlavní běžecký závod na 10 kilometrů nazvaný symbolicky „Krušnohorská desítka“ odstartuje generální ředitel Celní správy ČR v sobotu v 10:30 hodin. Sobotní odpoledne zakončí běžecké klání Vyřazovací závod.
  • Vstupné neuvedeno

8. ZÁŘÍ - SPOLU NA PIKNIK – OD 9 HODIN

  • Pojďte pokračovat v tradici letních nedělních pikniků v Zámecké zahradě v Teplicích. Vezměte si deku, nějaké dobroty a přijďte spolu jen tak pobýt. Na místě bude připravených i několik stolků pro případ, že budete chtít nějaké své dobroty sdílet s ostatními, nebo od nich něco ochutnat. A jestli jste sám, nebo sama, žádný problém. Organizátoři akce spolek Spolu proti samotě se vás rádi ujmou na společné dece. Akce se uskuteční v Zámecké zahradě v Teplicích nedaleko schodů do Zahradního domu.
  • Vstup volný

Bílina

7. ZÁŘÍ - BÍLINSKÉ SLAVNOSTI ANEB DEN HORNÍKŮ – OD 10 DO 22 HODIN

  • Den horníků se uskuteční v sobotu 7. září. Tradičně jsou připravené tři hudební scény - dechovková U Kádi, folková u Kafáče a popová v letním amfiteátru. Vystoupí mimo jiné kapela Buty, Kamil Střihavka a Rybičky 48. Pro děti je připravený zábavný program na minigolfu, Růžovém paloučku i u altánku na Kyselce. Proběhne i ukázka techniky Severočeských dolů a Integrovaného záchranného systému. Na náměstí přijede Kavárna POTMĚ. Bude se konat i tradiční průvod z náměstí na Kyselku. Otevřené bude inhalatorium a zpřístupněný pramen Bílinské kyselky. Mezi náměstím a Kyselkou bude pendlovat výletní vláček.
  • Vstupné neuvedeno

Osek

7. ZÁŘÍ - FLÉROVÉ BABÍ LÉTO – OD 9 DO 17 HODIN

  • Přijďte se pokochat ručně vyráběnými výrobky od rozličných rukodělných autorů z okolí. Čeká na Vás na třicet různých autorů, kteří vyrábějí své výrobky s láskou. Potěšte těmito díly sebe či své blízké. Akce se uskuteční na nádvoří oseckého kláštera.
  • Vstupné 10 Kč

7. ZÁŘÍ - MČR STRONGMAN – OD 13 DO 19 HODIN

  • Tolik váhy najednou si nemůžete nechat ujít. Přijďte se na stadion v Oseku podívat nejen na „chlapáky“ co nosí těžké váhy, ale také si zasoutěžit a užít si prostě další super odpoledne v Oseku. Jaké disciplíny obry čekají? Výraz olympijské činky na maximální váhu, každý má 3 pokusy a každý má právo jednou opravovat, mrtvý tah 330 kg na počet opakování, povoleny trhačky, zákaz použití dresu, kufry 155 kg - 20 m, youke 450 kg - 2 0m, loading race - přenášení 3 závaží na 20m, pneumatika 450 kg - 8 otočení.
  • Vstupné neuvedeno

Duchcov

7. ZÁŘÍ - KONCERT SKUPINY JAUVAJS – OD 19 HODIN

  • V sobotu se v kostele Církve československé husitské rozezní Irská tradiční hudba s folkovými prvky, v českých i anglických verzích. Koncert se koná v rámci projektu Letní tóny Duchcova.
  • Vstupné 100 Kč

0308tipyzoo

Moldava

7. ZÁŘÍ - SYMBOLICKÉ PROPOJENÍ MOLDAVSKÉ A FREIBERSKÉ DRÁHY – OD 12 HODINY

  • V sobotu 7. září 2019 bude na podporu snah o opětovné propojení dnes rozdělené železniční trati Most – Moldava – Freiberg vypraven z Teplic v Čechách přes Bílinu, Most, Litvínov město, Louku u Litvínova, Osek město, Hrob a Dubí do Moldavy v Krušných horách vypraven zvláštní vlak s historickými motorovými vozy. Po příjezdu do Moldavy budou přistaveny autobusy, směřující na návštěvu přehradních nádrží Fláje a Rauschenbach, či na bohatý hudební a zábavní program v obci Rechenberg-Bienenmühle. Hudební program bude probíhat také přímo před moldavským nádražím. Jízdenky můžete zakoupit na nádražích Teplice v Čechách, Most a Litvínov. Ve služebním voze svezou i kola a kočárky - s ohledem na kapacitu tohoto vozu je třeba provést rezervaci na e-mailové adrese: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
  • Zvláštní historický vlak vyjíždí v 9.49 z Teplic, v Bílině bude o dvacet minut později, v 10.25 přijíždí do Mostu, na Moldavu dorazí po 12. hodině. Na zpáteční cestu odjíždí v 17.13 hodin.
  • Jízdenky pro dospělé 200 Kč, pro děti 150 Kč

Košťany

7. ZÁŘÍ - ROCKOVÝ NÁŘEZ V KOŠŤANECH – OD 13 HODIN

  • Nenechte si ujít 9. ročník ROCKOVÉHO NÁŘEZU. Jako vždy proběhne před Sokolovnou v Košťanech! Těšit se můžete na kapely: MADE ZERO BY - metal (Uherské Hradiště), FROZEN POPPY HEAD - metal (České Budějovice), GATE CRASHER - rock (Brno), HLAHOL- rock (Teplice), AHARD - heavy metal (Orlová), CUMBAL- rock (Most), XSITE - crossover metal (Teplice), TANGO - rock (Praha).
  • Vstupné neuvedeno

ÚSTECKO

1708tipy01

Ústí nad Labem

7. ZÁŘÍ - MEZINÁRODNÍ DEN SUPŮ – OD 13 DO 16 HODIN

  • V ZOO Ústí nad Labem se koná v sobotu akce, která je věnovaná dravým ptákům. Tato akce se koná v zoo poprvé. Je upozorněním na úbytek početních stavů těchto dravých ptáků z důvodu lidské činnosti, zároveň vysvětlovat jejich důležitou úlohu v přírodě a nutnost jejich ochrany.
  • Vstupné plné 120 Kč, snížené 60 Kč

Střekov

7. ZÁŘÍ - DNY EVROPSKÉHO DĚDICTVÍ – OD 10 DO 16 HODIN

  • Společné dědictví, společné hodnoty; tak zní letošní národní téma Dnů evropského dědictví v České republice. Tradičně se k nim na severu Čech připojuje i Skupina ČEZ, která opět zpřístupní na řece Labi vodní elektrárnu Střekov v Ústí nad Labem. Stane se tak již tuto sobotu 8. 9. a následně v sobotu 15. září. Po delší přestávce zapříčiněné nejrůznějšími rekonstrukcemi, obnovami a modernizací provozu, bude veřejnosti přístupna 15. a 16. září také malá vodní elektrárna Želina na řece Ohři u Kadaně. Po obě soboty bude VE Střekov možné navštívit od 10 do 16 hodin, přičemž poslední exkurze v daný den začíná v 15.30 hodin. MVE Želina zve během třetího zářijového víkendu k návštěvě od 9 do 16 hodin.
  • Vstupné neuvedeno

Chlumec

7. ZÁŘÍ - 206. VÝROČÍ BITVY U CHLUMCE – OD 11 HODIN

  • Nenechte si ujít rekonstrukci slavné bitvy u Chlumce, v níž se právě před 206 lety střetla koaliční vojska Rakouska, Ruska a Pruska s francouzskou armádou generála Vandamma. V sobotu od 11 hodin bude pod Horkou pro veřejnost otevřen vojenský tábor s kulturním historickým programem a bitva proběhne od 15:00 do 17:00 hod. V hlavní roli knížete Schwarzenberga se opět představí populární herec a "koňák" Václav Vydra. Všechny občany města srdečně zveme, můžete se těšit na velkolepé představení cca 200 vojáků z několika států a několik desítek koní.
  • Vstupné 50 Kč

DĚČÍNSKO

Děčín

7. ZÁŘÍ - ZABURÁCÍ ÚSTECKÁ NERREA – OD 19 HODIN

  • V sobotu 7. září zahajuje děčínská Zarabanda sezónu a to hned pořádně nadupaným mejdanem! Zaburácí ústecká Nerrea a spolu s ní odehrají definitivně poslední koncert 10,75 Dioptrie, kapela na pozadí skvělých Destroyself. Klub v létě "vypláchla" blesková povodeň, vše je ale znovu v pořádku. V sobotu otevírá v 19:00.
  • Vstupné neuvedeno

Rumburk

7. ZÁŘÍ - TOUR DE ZELEŇÁK – OD 9.50 HODIN

  • Na první zářijovou sobotu se chystá 35. ročník nejstaršího veřejného silničního cyklistického závodu pro děti a širokou veřejnost v České republice. Tour de Zeleňák je opravdovým svátkem cyklistiky v severních Čechách pro více než 600 účastníků. Závod začínající v 9:50 a měřící 54 kilometrů se startem i cílem na rumburském Lužickém náměstí vede kolem celého Šluknovského výběžku a je určen opravdu všem bez ohledu na sportovní výkonnost. Součástí závodu jsou tradičně kategorie historických kol, koloběžek nebo klasických Favoritek. Historie ze samotné akce přímo čiší. Obnovila se taktéž velmi oblíbená kategorie horských kol. Divácká kulisa je na české poměry na našem závodě nadstandardní. Tour de Zeleňák je opravdovým svátkem cyklistiky nejen pro Severočechy. Další informace najdete zde.
  • Vstupné neuvedeno

Benešov nad Ploučnicí

7. ZÁŘÍ - DNY EVROPSKÉHO DĚDICTVÍ NA STÁTNÍM ZÁMKU – OD 9.30 HODIN

  • Dny evropského dědictví jsou významnou poznávací akcí, která má rozšiřovat historické podvědomí o národním kulturním dědictví. V tomto týdnu můžete navštívit prostory zámku, které jsou jindy návštěvníkům nepřístupné.
  • Vstupné neuvedeno

LITOMĚŘICKO

Roudnice nad Labem

7. ZÁŘÍ - ROUDNICKÉ VINOBRANÍ 2019 A EHD V ROUDNICI NAD LABEM

  • Slavnosti vína a burčáku a zároveň plnohodnotný hudební festival s programem na třech scénách. To je Roudnické vinobraní, které letos proběhne v sobotu 7. září 2019 v zámeckém areálu v Roudnici nad Labem. Ať už vás na tuto oblíbenou slavnost přivede chuť na burčák, koncerty, nebo touha aktivně strávit den se svou rodinou či přáteli, máte se opět na co těšit. Hlavní scéna se nachází v Zámeckém parku v Michálkově ulici. Naleznete zde hlavní pódium, desítky stánků s občerstvením, pouťové atrakce a další. Hlavní scéna se nachází v Zámeckém parku v Michálkově ulici. Naleznete zde hlavní pódium, desítky stánků s občerstvením, pouťové atrakce a další. Vystoupí zde například Maida, Děda Mládek, Olga Lounová, Mirai, Buty, Wohnout a další. Vedlejší scéna se nachází na nádvoří lobkowiczkého barokního zámku. Regionální scéna nabídne hudební kapely z Roudnice nad Labem a nejbližšího okolí. Na průchodu mezi scénami. Od 16 hodin. Připraven je i program pro děti. Kromě loutkových pohádek na nádvoří se děti mohou těšit na lunapark, desítky pouťových trakcí a dětské koutky. Ani v letošním roce nebudou chybět projížďky na koních, ukázky sokolnictví, malování na obličej, vystoupení šermířů, rytířské soutěže a další.
  • Vstupné 200 Kč

Klapý

7. ZÁŘÍ - VÍKEND V LEVANDULOVÉ ZAHRADĚ – OD 10 DO 17 HODIN

  • K návštěvě vás opět zve levandulová zahrada v obci Klapý. Tentokrát se můžete těšit na rozkvetlé trvalky a keře tohoto období, prodej čerstvých výrobků z letošní sklizně a mnoho rostlin k podzimní výsadbě. Procházku po zahradě, piknik na trávníku, chodník bosých nohou, občerstvení, levandulové produkty.
  • Vstupné dobrovolné

Prakovice nad Labem

7. ZÁŘÍ - STŘEDOVĚKÉ POSVÍCENÍ SV. MATOUŠE – OD 12 HODIN

  • Srdečně zveme širokou veřejnost na tradiční posvícení, tentokrát ve středověkém stylu, a se slavnostním otevřením nově postavené hasičské zbrojnice. Čekají na vás dobové stánky, keramika, obálky štěstí, šermířské vystoupení, dobová kapela, ukázka dobových zbraní, kejklíř, ohnivá show, a další.
  • Vstupné neuvedeno

NĚMECKO

Drážďany

7. ZÁŘÍ - ČESKÉ PROHLÍDKY VE SKLENĚNÉ MANUFAKTUŘE - OD 14 HODIN

  • Společnost Volkswagen vytvořila v roce 2001 Skleněnou manufakturu v srdci města Drážďany jako celosvětově jedinečný svět zážitkové výroby a místo zprostředkování technologických vizí. Manufaktura je i dnes kolébkou inovací a živoucím centrem výměny zkušeností a setkávání expertů i veřejnosti. Jako CENTER OF FUTURE MOBILITY společnosti Volkswagen se chce Skleněná manufaktura stát průkopníkem budoucích elektromobilních řešení a pionýrem nové mobility. V zážitkovém světě e-Erlebniswelt se zájemci a zákazníci setkávají s futuristickými vizemi mobility. Interaktivní exponáty a vystavená vozidla vykreslují, jak je elektromobilita již dnes aplikovaná a aplikovatelná v každodenním životě a jak vypadá mobilita budoucnosti, a to hravým, interaktivním a informativním způsobem. Se vstupenkou na prohlídku s průvodcem mají návštěvníci možnost zúčastnit se půlhodinové bezplatné testovací jízdy elektrickými či hybridními vozidly a na vlastní kůži si vyzkoušet, jaké elektromobilní cestování je. Po předchozí rezervaci se lze testovací jízdy zúčastnit v libovolný den, s výjimkou neděle.
  • Vstupné zdarma/prohlídka manufaktury 7 €/4,50 €, děti do 7 let zdarma
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru