10 tipů na vánoční filmy, které si nesmíte nechat ujít
Už se těšíte na vánoční pohodu, až bude čas na nějaký hezký film? Ilustrační foto: CC0
Louny

Vánoce už pomalu klepou na dveře. Nastává čas plný pohody a radosti, při kterém samozřejmě nesmí chybět cukroví a vánoční filmy. Televizní stanice si pro své diváky i letos připravily bohatý program, ve kterém vánoční pohádky a filmy dominují. Níže jsme proto pro vás připravili 10 tipů na ty nejlepší vánoční filmy, které za vaše zhlédnutí rozhodně stojí.

1. SÁM DOMA & SÁM DOMA 2: ZTRACEN V NEW YORKU

Bez této klasiky se neobejde asi žádný seznam vánočních filmů. Příběh desetiletého Kevina McCallistera je každoroční stálicí televizních programů. Mladičký Kevin si dokáže poradit bez rodičů, kteří ho zapomněli na letišti. Navíc se vypořádá i s dvojicí lupičů, kteří mají zálusk na jejich dům.

Kde můžete film letos sledovat?

  • Sám doma – TV Prima 24.12 20:15, TV Prima 25.12. 11:00
  • Sám doma 2: Ztracen v New Yorku – TV Prima 25.12. 20:15

2. LÁSKA NEBESKÁ

Mezi vánoční stálice patří i tato britská romantická komedie. V Londýně se odehraje hned několik milostných historek, ve kterých bude o zábavu a zároveň také chaos postaráno. Známí herci vás provedou zamilovanými příběhy, které se navzájem proplétají.

Kde můžete film letos sledovat?

  • ČT1 – 23.12. 21:45
  • ČT1 – 25.12. 23:25

3. VÁNOČNÍ SKŘÍTEK

Tato vánoční americká pohádka také patří mezi filmy, které byste měli alespoň jednou vidět. Hlavním hrdinou je sirotek Buddy, kterého adoptovali skřítci pracující na severním pólu pro Santa Clause. Buddy už je ovšem dospělý a musí se vypořádat s faktem, že není skřítek, ale člověk. Vydává se proto do světa lidí najít svého biologického otce, přičemž ho čeká překvapivé zjištění.

Kde můžete film letos sledovat?

  • Nova Cinema – 16.12. 20:00
  • Nova Cinema – 17.12. 15:25
  • Nova Cinema – 18.12. 11:35

4. ROLNIČKY, KAM SE PODÍVÁŠ

Arnold Schwarzenegger v roli neustále pracujícího tatínka, který nemá věčně čas, shání pro svého syna figurku akčního hrdiny Turbomana, jež je snem většiny dětí. Myslel, že jen zajde do hračkářství a figurku jednoduše koupí. Z vánočního dárku pro syna se ale rázem stává noční můra a těžký boj, aby vytoužený dárek jeho syn pod vánočním stromečkem vůbec našel.

Kde můžete film letos sledovat?

  • Prima – 23.12. 14:45
  • Prima Max – 25.12. 11:15

5. POLÁRNÍ EXPRES

V seznamu vánočních filmů nesmíme zapomenout ani na americký animovaný film Polární expres. Hlavním hrdinou je chlapec Chris, který o Štědrý den nasedne na tajuplný vlak, který ho zavede až za Santa Clausem na severní pól. Film je jedinečný především tím, že byl vytvořený technikou, kdy skuteční herci zahráli postavy, které byly poté pomocí počítače převedeny do animované podoby.

Kde můžete film letos sledovat?

  • Nova Cinema – 20.12. 20:00
  • Nova Cinema – 21.12. 15:50
  • Nova Cinema – 22.12. 7:55

6. PRÁZDNINY

Dalším filmem, který se během vánočních časů nabízí, jsou jednoznačně Prázdniny. K čaji a vánočnímu cukroví naprosto ideální volba. Tato romantická komedie vás zavede do vánočního období, ve kterém si Iris s Amandou vymění bydlení, aby vyzkoušely něco nového a zároveň zahnaly bolestivé vzpomínky. Jejich pobyt však nečekaně ovlivní láska.

Kde můžete film letos sledovat?

  • Nova – 19.12. 16:50
  • Nova – 20.12. 23:55
  • Nova Cinema – 21.12. 17:35

7. VÁNOČNÍ KOLEDA

Animovaný film Vánoční koleda byl ztvárněn podle stejnojmenné povídky od anglického spisovatele Charlese Dickense. Známý skrblík Ebenezer Vydřigroš Vánocemi pohrdá. V momentě, kdy ho osloví duchové Vánoc minulých, přítomných a budoucích, si však své chování začíná uvědomovat a vydává se na dlouhou cestou, při které musí své špatnosti odčinit dřív, než bude příliš pozdě.

Kde můžete film letos sledovat?

  • Nova Cinema – 14.12. 8:35

8. KARLÍK A TOVÁRNA NA ČOKOLÁDU

Milovníkům čokolády a všeho sladkého se jistě musí líbit Karlík a továrna na čokoládu. Karlík Bucket, hlavní hrdina filmu, pochází z chudé rodiny, která se však bezvýhradně miluje, a kde by jeden pro druhého udělal vše. Jednoho dne malý Karlík najde zlatý kupón, díky němuž se se svým dědou podívá do továrny na čokoládu, kterou vlastní Willy Wonka. Od tohoto okamžiku se v Karlíkově životě začnou dít věci, které si sám ani nedokázal představit.

Kde můžete film letos sledovat?

  • Nenalezeno v programu žádné z televizních stanic. Můžete si jej však najít na internetových stránkách.

9. GRINCH

Vánoce by si kdekdo neuměl představit bez Grinche. Tento zelený mužík ze srdce nenávidí Vánoce a občany městečka Kdosice. Malá Cindy Kdovínová si však přeje, aby všichni trávili Vánoce společně a Grinche na oslavu Vánoc pozve. Podaří se jí nakonec všechny usmířit, nebo zvítězí Grinchova zloba?

Kde můžete film letos sledovat?

  • Film již letos vysílala televizní stanice Nova Cinema. Můžete si jej však najít na internetových stránkách.

10. VÁNOČNÍ PRÁZDNINY

Pokud mát rádi komedie, tak v tom případě jsou pro vás Vánoční prázdniny to pravé ořechové. Tato komedie vás díky svým vtipným scénkám zcela jistě pobaví a o smích zaručeně nebude nouze. O Vánocích se ve filmu budou dít věci, které byste si zrovna dvakrát nepřáli.

Kde můžete film letos sledovat?

  • Nova Cinema – 23.12. 20:00
  • Nova Cinema – 24.12. 16:35
  • Nova Cinema – 25.12. 11:40
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru