Naplánujte si nezapomenutelný výlet: Prvomájovou parní jízdu na Švestkové dráze
Foto: AŽD Praha
Louny

Most - První máj je nejenom lásky čas, ale na Švestkové dráze (Linka U10: Litoměřice horní nádraží – Lovosice – Most) bude i časem pro nostalgické parní jízdy. Společnost AŽD totiž vypraví jako posilový spoj historickou soupravu taženou parní lokomotivou 431.032, které se přezdívá Ventilovka.

První vlak bude vypraven z Litoměřic horního nádraží v 7:55 hodin a z Mostu se bude vracet v 11:10 hodin. Druhý spoj vyjede z Litoměřic horního nádraží ve 14:25 hodin a z Mostu vyrazí zpět v 17:10 hodin. Ve vlaku bude řazen také bufetový vůz s občerstvením.

„Pro posilové spoje v rámci Švestkové dráhy jsme se rozhodli na základě zvýšené poptávky po osobní dopravě v den státního svátku. Pojali jsme to ale trochu netradičně zařazením historického parního vlaku, který cestující zcela jistě potěší,“ říká generální ředitel AŽD Zdeněk Chrdle.

Stejně jako na pravidelných spojích i v tomto parním platí tarif Dopravy Ústeckého kraje a systém jednotného tarifu. Jízdenky cestující zakoupí také přímo ve vlaku. Místa nelze dopředu rezervovat.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru