V Galerii Sladovna v Žatci vystaví obrazy Radky Brůmové, které promlouvají přímo do duše
Galerie Sladovna. Foto zdroj: Město Žatec
Louny

Žatec – „Devět vrstev duše“ je název výstavy, jejíž zahájení se uskuteční v Galerii Sladovna ve čtvrtek 5.8. 2021 v 18:00 za účasti autorky Radky Brůmové. Jako hudební doprovod přijal pozvání muzikant a skladatel pan Stanislav Stejskal, který vernisáž doplní hrou na didgeridoo.

„Radka Brůnová nemá s Žatcem žádnou vazbu. Minulý rok, při hledání nové výstavy do Galerie Sladovny, jsem ji objevila na Fler.cz, kde mě naprosto uchvátil její styl malování. Její obrazy opravdu promlouvají z duše. Spojení symbolismu a abstrakce jí sedí a díky tomu každý člověk obraz snadno pochopí, i když se jedná o moderní umění,“ uvedla Štěpánka Kee, výstavářka z Galerie Sladovny.

Výstava se měla uskutečnit už v minulém roce, jenže kvůli epidemii a vládním opatřením se termín musel několikrát přesunout. Ale jak se říká, vše zlé je pro něco dobré. Autorka tak měla více času na vcítění se do této výstavy a namalovala mnoho dalších nových obrazů, které jsou zaměřené právě na duši.

„V současné době má v nabídce 674 obrazů, což je naprosto úžasné. Zvažujeme, že její sbírku postupně vystavíme celou v několika výstavách, ale to bude ještě předmětem jednání,“ řekla Štěpánka Kee.

Radka Brůmová

  • žije v Hradci Králové
  • maluje od roku 1994
  • není vystudovaná malířka, přesto jsou její obrazy, podle odborníků, velice kvalitní.
  • v 90. letech vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy Praha (obor germanistika-rusistika)
  • v roce 2010 - 2013 studovala Pražskou psychoterapeutickou fakultu a v roce 2011 - 2016 absolvovala Psychoterapeutický daseinsanalytický výcvik
  • v roce 2018 - 2020 docházela do Karlštejnské školy svobodných umění Hany Blochové
  • kromě malby se zabývá výrobou cínovaného šperku, fotografováním a zároveň v Hradci Králové provozuje psychoterapeutické poradenství
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru